Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode - Belgian Darts Open 2023

Van Duijvenbode door na vermakelijk duel tegen Huybrechts

Dirk van Duijvenbode was na een verlenging Kim Huybrechts de baas met 12-10 in een leuk duel om te volgen.

Vorig jaar wist Van Duijvenbode een mooie kwartfinale plaats te halen waarin hij het onderspit delfde tegen landgenooit Danny Noppert. ‘Aubergenius’ zal dit resultaat dit jaar uiteraard willen evenaren en het liefst zelfs nog verbeteren. De Nederlander wist zich als nummer 11 te plaatsen via de Order of Merit met recente goede resultaten op de Pro Tour heeft zichzelf ondertussen opgewerkt tot de 10e plek, met de vorm lijkt het dus wel goed te zitten.

Tegenstander van vanmiddag Kim Huybrechts wist zich als nummer 16 van de Pro Tour Order of Merit nipt te plaatsten voor de Matchplay. Na een vroege uitschakeling op Euro Tour 10 was het zelfs nog afwachten voor de Belg of hij plaatsing zou halen gezien er nog concurrenten verder kwamen daar. De Belg dankt zijn positie voornamelijk door een aantal goede prestaties aan het begin van dit jaar en lijkt de laatste tijd iets minder in vorm. Uiteraard zal ‘The Hurricane’ blij zijn zich voor het tweede opeenvolgende jaar geplaatst te hebben.

De eerste sessie begon niet heel hoogstaand, beide spelers hielden hun eigen leg, 1-1. De derde leg ging in een break naar Van Duijvenbode na een zwakkere leg van de Belg, deze wist echter met een sterke leg weer te corrigeren. Ook de vijfde leg eindigde weer in een break na een aantal missers op de dubbel van Huybrechts, stand 3-2 voor de Nederlander.

Dirk kwam goed de rust uit en pakte eenvoudig de eerste leg van de tweede sessie, stand 4-2 voor ‘Aubergenius’. Huybrechts wist met een sterke leg de aansluiting te houden, 4-3. Net als de voorgaande legs ging ook de achtste leg eenvoudig naar de speler die de leg was begonnen, 5-3 voor Van Duijvenbode.De negende leg werd door de heren gezamenlijk besloten het niveau wat op te schroeven, en de Belg pakte deze met een knappe 90-finish waar een hoop druk op was gezet door Van Duijvenbode, 5-4. Huybrechts pakte met sterk spel de break terug. Hoewel een 139-finish nog nipt werdt gemist op dubbel 11, hiermee zette ‘The Hurricane’ wel ontzettend veel druk op de 149 punten die de Nederlander nog had staan. Deze werd niet gegooid waarna de Belg de dubbel wel wist te vinden. Zo eindigde de tweede sessie met een 5-5 tussenstand op het bord.

De derde sessie ging vliegend van start met voor beide heren een 180’er. In 13 darts ging deze naar Huybrechts, en zo kwam hij weer eens op voorsprong na alleen bij de 1-0 dit eerder gehad te hebben. Van Duijvenbode begon de volgende leg nog maar eens met een 180, en speelde de leg simpel uit: 6-6. Beide heren mistten een aantal pijlen op de dubbel, waar voor Van Duijvenbode dus de kans lag om de benodige break te pakken, ging de Belg er uiteindelijk mee vandoor: 7-6 voor ‘The Hurricane’. Ondanks dat de Nederlander wat last leek te hebben van wind op het podium werd de eigen leg toch behouden, stand 7-7. De Nederlander kreeg vanaf 62 een kansje om te breaken nadat de Belg 3 pijlen had gemist vanaf 36, helaas luktte dit net niet waarna met de laatste pijl Huybrechts toch de eigen leg werd gehouden en weer op voorsprong kwam: 8-7. De regelmaat van de laatste legs bleef behouden en zo kwam de stand op 8-8. de 17e leg werd slecht begonnen door de Belg en van Duijvenbode profiteerde hier goed van met sterke scores. Hiermee verschaftte hij zich zelf de ruimte om weer eens een break te pakken: stand 9-8. Matchpoint voor Aubergenius die zelf aan de leg mag beginnen! In deze leg bleken de triples schaars. Met een goede score zette Huybrechts zichzelf weg op dubbel 8 terwijl voor Van Duijvenbode 142 restte. De triple 19 werd twee keer gevonden, de dubbel 14 ging helaas voor de Nederlander aan de binnenkant waarna de Belg wist te profiteren: 9-9, en dus een verlenging tot een verschil van twee gewonnen legs.

‘The Hurricane’ begon goed aan de verlenging en met de eerste hoge finish van 108 pakt hij de voorsprong weer, 10-9 en nu dus matchpoint voor Huybrechts. Dirk begon zijn eigen leg goed, maar zag Kim sterk terug komen, deze mistte twee matchdarts waarna de stand weer gelijk werd getrokken. De Nederlander gooide een ijzersterke leg en pakte hiermee een break, waarmee hij dus weer op matchpoint komt. Zijn eigen leg wordt sterk geopend, maar ook de Belg ging goed mee. Huybrechts mistte 2 pijlen om de stand gelijk te trekken waarna de winst werd binnengehaald door ‘Aubergenius’, eindstand 12-10.

Van Duijvenbode kan nu een paar dagen bijkomen en zich voorberijden op de volgende wedstrijd. Dit zal woensdagavond zijn tegen de winnaar van de wedstrijd Luke Humprhies-Jose de Sousa.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Dirk van Duijvenbode: 95.52/44.44%
Kim Huybrechts: 93.08/32.26%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *