Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode

Van Duijvenbode druipt af na zes gemiste matchdarts

Dirk van Duijvenbode druipt af in Hongarije: de Nederlander miste zes matchdarts tegen Josh Rock, waarna hij alsnog verloor van de Noord-Ier.

Dirk van Duijvenbode was op de zaterdag slechts één van de vijf geplaatste spelers die de laatste 16 haalden. De Nederlander maakte indruk tegen Chris Dobey en werd zo één van de favorieten in Hongarije. Met Josh Rock kreeg hij echter een outsider voor de kiezen. De Noord-Ier is aan een fantastisch debuut-seizoen bezig en met legs in 12 (met 140-finish) en 14 pijlen liet hij dat ook aan Van Duijvenbode zien.

‘Titan’ kon aan de bak en met legs in 17 en 15 pijlen vond hij de aansluiting snel. Een 13-darter volgde, waarna het weer de beurt was aan Rock met een 12-darter. Het niveau lag enorm hoog: na een 11-darter van Van Duijvenbode vond Rock weer een 13-darter. DVD volgde dit voorbeeld, maar hierna ging het gruwelijk mis voor de Nederlander. Hij miste vijf matchdarts om de wedstrijd met 6-4 te winnen, waarna hij in zijn eigen leg daarna nog een matchdart miste. Rock vond het midden van de bull voor een 126-finish, waardoor hij op spectaculaire wijze alsnog de zege greep. De Noord-Ier blijft verbazen.

Dirk van Duijvenbode: 93.41 / 31.3%
Josh Rock: 99.89 / 75%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *