Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode

Van Duijvenbode en Noppert bereiken laatste 16 UK Open

Zeven Nederlanders begonnen op zaterdagmiddag aan de laatste 32 op de UK Open. Slechts twee wisten ook hier hun wedstrijd te winnen en keren op zaterdagavond terug. Lees hier meer.

Nederlanders naar laatste 16

Op deze nu al succesvolle UK Open vanuit Nederlands perspectief wisten Danny Noppert en Dirk van de laatste 16 te halen. Noppert was de eerste van onze landgenoten die in actie kwam. Tegen Devon Petersen, die gisteren nog Jelle Klaasen uitschakelde, kende hij een sterke start. Mede dankzij een 110-finish nam Petersen eerst de leiding, maar finishes van 121, 130, 95 en 98 hielpen ‘The Freeze’ snel naar een 7-2 voorsprong. De zege leek al dichtbij, maar doordat de Fries ook wat dubbeltjes ging missen werd het nog spannend. Petersen kwam terug tot 9-8 en kreeg zelfs pijlen om er een beslissende leg uit te slepen. Drie dubbels werden echter gemist, waardoor Noppert de zege alsnog over de lijn trok.

Dirk van Duijvenbode lijkt langzaam weer in vorm te komen. Met Martin Schindler trof hij echter wel een op papier pittige tegenstander. Door uit te gaan van eigen spel maakte dit in praktijk weinig uit. Schindler won de eerste leg, maar door legs in 13, 12, 14 en 15 pijlen kwam Van Duijvenbode snel op 4-2. Een 170-finish hielp ook zeker. De Nederlander bleef het niveau hoog houden en krikte zijn gemiddelde zelfs nog omhoog naar ruim boven de 100. Uiteindelijk bleef de teller steken op 105.75 in een 10-4 zege.

Uitschakelingen

Geert Nentjes, Michael van Gerwen, Niels Zonneveld, Vincent van der Voort en Ron Meulenkamp hebben de laatste 32 niet overleefd. Nentjes, die met het behalen van de laatste 32 al zijn beste resultaat op een TV-toernooi ooit haalde, leek lang op weg naar een stunt tegen Mensur Suljovic. ‘The Spear’ kwam 6-3 voor te staan, maar gemiste dubbels in leg 13 en 14 deden hem de das om. Suljovic kwam helemaal terug tot 7-7, kwam ook 9-7 voor, waarna Nentjes het net niet lukte om er nog een beslissende leg uit te slepen.

Van Gerwen nam het op het hoofdpodium op tegen Damon Heta, altijd een lastige tegenstander. Dat bleek zaterdagmiddag ook weer. In de beginfase braken beide heren elkaar over en weer. In de negende leg brak Heta met een 13-darter de Nederlander en wist een leg later voor het eerst de break te verzilveren voor een 6-4 voorsprong. In de eerste leg na de tweede pauze werd Van Gerwen opnieuw gebroken, dit keer met een 82-finish voor 7-4. Deze klap kon ‘Mighty Mike’ niet meer verwerken. De laatste drie legs gingen ook allemaal naar de Australiër, die zo met duidelijke cijfers (10-4) de nummer 3 van de wereld uitschakelde.

Niels Zonneveld trof op baan 3 een andere talentvolle speler, Keane Barry. De Ier begon ongelofelijk goed aan de partij. Barry kwam 5-2 en 8-4 voor. Toch bleef Zonneveld vechten en dat lukte hem. Met vijf legs op een rij in 12,14,18,18 en 14 darts kwam ‘Triple Z’ zelfs op een 9-8 voorsprong. In achttiende leg kreeg Zonneveld zijn eerste matchdart, maar een 122-finish werd gemist op dubbel 7. Barry hield zijn eigen leg in 17 darts voor 9-9. Een bizarre beslissende leg volgde. Zonneveld stond na 12 darts op tops te wachten, maar kreeg geen kans meer. ‘Dynamite’ gooide een geweldige 121-finish uit via dubbel 14 in 12 darts en zo pakte hij de 10-9 overwinning.

Vincent van der Voort trof een wedstrijd later op baan 3 Callan Rydz. Van der Voort begon zwak aan de wedstrijd. De eerste 4 legs gingen allemaal naar de Engelsman. Met een 12-darter in de vijfde leg kwam Van der Voort ook op het scorebord, maar in de pauze stond het al 8-2 voor Rydz. Scorend ging het niet zoals gewild bij Van der Voort. Na de pauze maakte ‘The Riot’ het ook snel af. Met legs in 13 en 14 darts won hij met 10-2 en zien we hem vanavond terug bij de laatste 16.

De laatste Nederlander die in actie kwam was Ron Meulenkamp, hij trof de regerend kampioen James Wade. In de beginfase van de partij miste Meulenkamp enorm veel dubbels. Zo miste hij in leg 4 zeven pijlen op de dubbel voor 2-2 en miste hij een leg later nogmaals drie pijlen op de dubbel voor 3-2. Wade won beide legs en liep zo uit naar een 6-1 voorsprong. Meulenkamp hield met een 14-darter nog wel zijn eigen leg, maar de laatste twee legs voor de pauze gingen in 13 en 14 darts naar ‘The Machine’ voor een 8-2 voorsprong. Na de pauze kwam Wade met een 16-darter op matchpoint. Meulenkamp hield via dubbel twee nog wel zijn eigen leg, maar Wade maakte het in leg 13 keurig af met een 61-finish voor een 10-3 overwinning.

Bekijk hieronder alle uitslagen van de laatste 32. Meer info over de UK Open vind je in ons toernooicenter.

Laatste 32Uitslag
Ryan SearleDimitri van den Bergh10-8
Damon HetaMichael van Gerwen10-4
Peter WrightSimon Whitlock10-5
Jamie HughesGerwyn Price9-10
Danny NoppertDevon Petersen10-8
Gabriel ClemensMichael Smith8-10
Jonny ClaytonJose de Sousa10-1
Ron MeulenkampJames Wade3-10
Dave ChisnallBoris Krcmar4-10
Dirk van DuijvenbodeMartin Schindler10-4
Niels ZonneveldKeane Barry9-10
Callan RydzVincent van der Voort10-2
Scott WaitesRicky Evans8-10
Mensur SuljovicGeert Nentjes10-8
Ian WhiteSebastian Bialecki9-10
William O'Connor Stephen Bunting10-9
Image courtesy of FOTO: PDC
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *