Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode

Van Duijvenbode en Price bereiken finale in Amsterdam

Gerwyn Price en Dirk van Duijvenbode hebben de finale van de World Series of Darts Finals bereikt. Price versloeg Wade, terwijl Van Duijvenbode de regerend kampioen Clayton uitschakelde. Lees hier meer.

Price nipt langs Wade

De eerste halve finale ging tussen Gerwyn Price en James Wade. Price begon als betere speler en brak Wade gelijk in de eerste leg. De break werd vervolgens verzilverd, waardoor de Welshmen meteen gaatje had van 2 legs. Daarna gingen er 3 legs met de darts mee, waaronder een 170-finish van ‘The Machine’ in leg 5. Een 84-finish in leg 6 zorgde voor de rebreak en met een 14-darter kwam Wade op een 4-3 voorsprong. Legs 8 t/m 12 werden gewonnen door de speler die hem begon. In leg 13 plaatste Price de benodigde break, dit deed hij met een 103-finish. Een leg later verzilverde Price de break ook, met een 80-finish werd het 8-6. Price had nu duidelijk het initiatief in handen en kwam met een 11-darter zelfs een dubbele break voorsprong; 9-6.

Was er nog een weg terug voor Wade? Bij een stand van 10-7 kreeg Price 4 matchdarts, maar miste viermaal. Wade pakte zijn kans en brak via tops terug naar 10-8. Wade hield ook zijn eigen leg en verkleinde de voorsprong daarmee naar slechts één leg. Price bleef gefocust en plaatste zich met een 13-darter voor de finale van de World Series of Darts Finals! Wade werd met 11-9 verslagen.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Gerwyn Price: 99,52 / 45,5%
James Wade: 95,70 / 60%

Nederlandse finalist

De tweede halve finale ging tussen Dirk van Duijvenbode en Jonny Clayton. Van Duijvenbode schoot uit de startblokken door met een 13-darter gelijk te breaken en met een 12-darter (100-finish) zijn eigen leg te houden voor een 2-0 voorsprong. In leg 3 kreeg Van Duijvenbode alle kans op een dubbele break voorsprong, maar miste twee keer op tops. Hierdoor kon Clayton via dubbel 1 toch zijn eigen leg behouden. Daarna gingen er nog 7 legs met de darts mee.

In leg 11 miste Clayton een 116-finish, waardoor Van Duijvenbode met een 76-finish op een dubbele break voorsprong kwam. Vanaf dat moment ging het toch mis bij de Nederlander. Met een 120-finish brak Clayton meteen terug om met een 14-darter de break te verzilveren. Van Duijvenbode had een tik gekregen en begon leg 14 met drie beurten zonder triple. Clayton profiteerde optimaal en maakte de tweede break ook ongedaan. Zo stond het na veertien gespeelde legs 7-7. De laatste leg voor de laatste pauze werd een belangrijke. Clayton mocht beginnen, maar miste tops voor een 82-finish. Van Duijvenbode bleef koel en ging de pauze toch in met een break en een 8-7 voorsprong.

Na de laatste pauze werd Van Duijvenbode niet meer terug gebroken. Van Duijvenbode hield zijn eigen legs in 13 en 14 darts, terwijl Clayton met een 11-darter zijn eigen leg hield. In leg 19, de leg van Clayton, maakte Van Duijvenbode het af. Een 17-darter zorgde ervoor dat Van Duijvenbode met een 11-8 overwinning de finale bereikte en zo zich ook kwalificeerde voor de Grand Slam of Darts!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Dirk van Duijvenbode: 96,36 / 47,8%
Jonny Clayton: 93,43 / 40%

Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *