Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode

Van Duijvenbode en Van den Bergh strijden om World Series-titel

Dirk van Duijvenbode en Dimitri van den Bergh hebben in Amsterdam de finale gehaald van de Dutch Darts Masters. In de halve finales werd er gewonnen van James Wade en Danny Noppert. Lees hier meer.

Van Duijvenbode in thriller langs Wade

De eerste halve finale die op het programma stond ging tussen Nederlander Dirk van Duijvenbode en de geplaatste James Wade. Wade begon sterk aan de partij door met een 13-darter zijn eigen leg te houden. Wade leek vervolgens ook te gaan breaken, maar miste verassend genoeg 4 pijlen op dubbel 10. Van Duijvenbode profiteerde en hield via dubbel 8 toch zijn eigen leg. Vervolgens gingen er nog twee legs met de darts mee voor een 2-2 tussenstand. In leg 5 plaatste de Nederlander de eerste break, in 13 darts was hij in de leg van Wade uit. Toch brak Wade een leg later meteen terug, met een fantastische 11-darter werd het 3-3. Ook Wade kon de break niet verzilveren, de Engelsman miste een 71-finish op tops. Van Duijvenbode profiteerde en ging dankzij een 70-finish de pauze in met een 4-3 voorsprong.

Na de pauze herstelde ‘The Machine’ meteen de zaken, met een 102-finish bracht hij de stand op 4-4. Vervolgens gingen de overige 4 legs allemaal met de darts mee, waardoor er een beslissende leg aan te pas moest komen. Wade gooide in zijn eigen leg knappe finishes van 64 en 140, terwijl Van Duijvenbode er met een 89-finish 6-6 van maakte. In de beslissende leg hadden beide heren last van de zenuwen en hadden af en toe moeite met het vinden van de triples. Van Duijvenbode kreeg als eerste matchdarts en maakte het gelijk af. Met een 72-finish via dubbel 6 plaatste ‘Aubergenius’ zich ten koste van Wade voor de finale.

Gemiddeldes:
Dirk van Duijvenbode: 97,75
James Wade: 96,30

Van den Bergh eenvoudig langs Noppert

De tweede halve finale ging tussen de geplaatste Dimitri van den Bergh en Danny Noppert. De Belg vloog uit de startblokken. Met o.a. legs in 12,10 en 15 darts nam hij al snel een 4-0 voorsprong. Noppert deed nog wel iets terug door 2 legs op een rij te winnen, waaronder een 81-finish in 12 darts. De laatste leg voor de pauze ging met een waanzinnige 170-finish naar ‘The Dreammaker’ die zo met een 5-2 voorsprong ging pauzeren.

Na de pauze had de Fries weinig meer in te brengen. In de eerste leg na de pauze miste Noppert een aantal pijlen op de dubbel, waarna Van den Bergh via dubbel 8 op matchpoint kwam. Een leg later maakte de World Matchplay-kampioen van 2020 het meteen af, met een 113-finish plaatste hij zich voor zijn tweede World Series-finale op een rij; 7-2 zege voor de Belg!

Gemiddeldes
Dimitri van den Bergh: 103,56
Danny Noppert: 95,28

Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *