Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode - Belgian Darts Open 2023

Van Duijvenbode en Van Gerwen bereiken halve finales in België

De halve finalisten in Wieze zijn bekend. Twee Nederlanders blijven in de race om de titel van de Belgian Darts Open. Dirk van Duijvenbode en Michael van Gerwen wonnen hun kwartfinale. Lees hier meer.

Dirk van Duijvenbode kwam als eerste Nederlander in actie in de kwartfinales. Hij nam het op tegen Jonny Clayton. Van Duijvenbode begon scherp aan de wedstrijd, de Nederlander won de drie van de eerste vier legs. Deze achterstand poetste Clayton snel weg, met finishes van 81 en 124 kwam de Welshmen op een 4-3 voorsprong. Van Duijvenbode hield vervolgens ook zijn eigen leg, waardoor de wedstrijd weer in evenwicht was. In leg 9 plaatste ‘The Titan’ via dubbel 8 de broodnodige break, nadat Clayton twee pijlen op de dubbel had gemist. Een leg later maakte Van Duijvenbode het in stijl af, een 94-finish in 12 darts zorgde ervoor dat hij de halve finale bereikte.

Michael van Gerwen kwam in de laatste kwartfinale in actie, daarin trof hij Gary Anderson. De laatste keer dat de heren elkaar troffen op de Euro Tour was in de finale van de German Darts Championship in 2015, die met 6-2 werd gewonnen door Van Gerwen. De kwartfinale in Belgie begon met een gelijkopgaande start, waarna Van Gerwen het verschil maakte in de vierde en vijfde leg. Van Gerwen brak Anderson met een 17-darter en verzilverde vervolgens de break via dubbel 8. Ondertussen had de Schot in de vijfde leg wel drie pijlen op dubbel 12 gemist om terug te breaken; 4-1. Deze break kwam Anderson niet meer te boven, met finishes van 68 en 156 won Van Gerwen met 6-1!

Luke Humphries en Josh Rock bereikten ook de halve finales. Humphries rekende met 6-2 af met Nathan Aspinall, terwijl jeugdwereldkampioen Josh Rock eenvoudig afrekende met de regerend wereldkampioen Michael Smith; 6-1.

Uitslagen

Kwartfinales
Luke Humphries 6-2 Nathan Aspinall
Dirk van Duijvenbode 6-4 Jonny Clayton
Josh Rock 6-1 Michael Smith
Michael van Gerwen 6-1 Gary Anderson

Halve finales
Luke Humphries vs Dirk van Duijvenbode
Josh Rock vs Michael van Gerwen

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *