Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode - Grand Slam of Darts 2023

Van Duijvenbode en Wattimena uitgeschakeld in Kiel

Een valse start voor de Nederlanders aan dag twee van de Baltic Sea Darts Open. Zowel Dirk van Duijvenbode als Jermaine Wattimena verloren hun tweede ronde partij. Lees hier meer.

Van Duijvenbode wederom in de eerste partij onderuit

Dirk van Duijvenbode was de eerste Nederlander die in actie mocht komen op de zaterdagmiddag in de tweede ronde. Hierin nam hij het op tegen Daryl Gurney, die vrijdag met 6-3 afrekende met Dimitri van den Bergh. Voor Van Duijvenbode is het geen geweldige start aan het Euro Tour-seizoen, hij verloor tot zover al zijn openingspartijen. Van Duijvenbode wist direct in de eerste leg te breaken, maar zag deze achterstand snel goed maken met drie knappe finishes; 103, 80 en 126 werden uitgegooid voor een 3-1 voorsprong.

Van Duijvenbode deed er vervolgens een schepje bovenop door met een 15- en 11-darter de wedstrijd weer in evenwicht te brengen; 3-3. De Nederlander wist vervolgens niet door te drukken, want met finishes van 67 en 72 kwam Gurney met 5-3 op matchpoint. In de laatste leg had Gurney wel moeite met het vinden van de winnende de dubbel, maar Van Duijvenbode was in geen wikken en wegen te bekennen. In uiteindelijk 20 darts trok de Noord-Ier de partij met 6-3 naar zich toe.

Daryl Gurney: 91,42 / 31,6%
Dirk van Duijvenbode: 92,98 / 30%

Wattimena geeft wedstrijd uit handen

Een partij later was het de beurt aan Jermaine Wattimena om de laatste 16 te bereiken in Kiel. Hiervoor moest hij voorbij Ryan Searle zien te komen. Searle begon sterk aan de partij door zijn eigen leg te houden om vervolgens met een 71-finish naar een 2-0 voorsprong te breaken. Een leg later miste Searle twee pijlen op tops om er 3-0 van te maken en vanaf daar ging het de kant van Wattimena op. De Nederlander won vier legs op een rij in twee keer 14 pijlen en één keer in 15 (120-finish) en 19 pijlen, waardoor er een 4-2 voorsprong op het scorebord stond.

Daarna gingen er drie legs met de darts mee, allemaal gewonnen in 13 darts. Bij een stand van 5-4 mocht Wattimena beginnen om de partij naar zich toe te trekken. Echter begon hij twee beurten zonder triples, waarvan Searle direct profiteerde en met een 15-darter terugbrak naar 5-5. Een leg later ging de overwinning alsnog naar ‘Heavy Metal’, een 17-darter was genoeg om de decider te winnen.

Ryan Searle: 96,92 / 28,6%
Jermaine Wattimena: 99,19 / 50%

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *