Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode - European Darts Open 2023

Van Duijvenbode in beslissende legs langs Noppert

In een Nederlands onderonsje heeft Dirk van Duijvenbode afgerekend met Danny Noppert. ‘Aubergenius’ had een beslissende leg nodig: 6-5.

De nummers twee én drie van Nederland troffen elkaar in Riesa met een plek in de kwartfinale van de International Darts Open als inzet. Dirk van Duijvenbode jaagt op de wereldranglijst op Danny Noppert, en met een 150-finish begon hij in deze partij explosief. Noppert reageerde koeltjes met een 122-finish op de bull, waarna hij meteen een break greep na meerdere missers van DVD. Van Duijvenbode brak meteen terug, waarna beide mannen nog een keer een leg van elkaar afsnoepten.

Met een 14-darter nam ‘Aubergenius’ de 4-3 voorsprong, maar Noppert bleef, ondanks een veel lager gemiddelde, aanhaken met een 15-darter. Toch moest ‘The Freeze’ toezien hoe Van Duijvenbode twee legs later matchdarts kreeg. Twee werden er echter gemist, waardoor er een beslissende leg kwam. In tegenstelling tot de finale van afgelopen week werden nu de missers Van Duijvenbode niet fataal: een 14-darter was ruim genoeg om de kwartfinale te behalen.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Dirk van Duijvenbode: 99.21 / 35.3%
Danny Noppert: 88.73 / 71.4%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *