Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode

Van Duijvenbode in bloedstollende wedstrijd langs Koltsov

Boris Koltov en Dirk van Duijvenbode lopen op en het publiek gaat uit zijn dak. Met een emmer vol testosteron en harde muziek is de setting direct gezet. Van Duijvenbode mag eindelijk gaan laten zien wat hij op dit WK kan presteren, terwijl Koltsov klaar is om de volgende Nederlander te verslaan.

Dirk van Duijvenbode vs Boris Koltsov

De Rus begon direct goed en kreeg alle tijd om te breaken (0-1), maar kon dit vervolgens niet doorzetten in de volgende leg. Van Duijvenbode vermeed Koltsov de break te verzilveren en maakte gelijk (1-1). Toch moest de Nederlander het dartbord nog wat aftasten. De Hagenaar moest opnieuw de leg laten aan de beste Russische darter ooit (2-1). ‘Aubergenius’ stoomde door werd verantwoordelijk voor de vierde break op rij (2-2). Koltsov kon in de laatste leg scorend niet meer bij blijven wat Van Duijvenbode alle tijd bood om de eerste set op zijn naam te schrijven (1-0).

Koltsov pakte de eerste leg van de tweede set (0-1) en gooide, terwijl hij het publiek flink aan het opjutten was achter de rug om van Van Duijvenbode, twee 180’ers in de navolgende leg. De Nederlander kreeg nog een kansje, maar kon niet voorkomen dat Koltsov de break pakte (0-2). Een snel pijltje op dubbel 10 zorgde voor de gelijkmaker (1-1).

Van Duijvenbode in moeilijkheden

Van Duijvenbode werd direct in twijfel gebracht door Koltsov met een 81-finish en een 180’er in de openings-leg van de derde set (0-1). De Nederlander begon beter aan de leg, maar miste dubbel na dubbel. ‘The Viking’ maakte optimaal gebruik van het matige spel van ‘Aubergenius’ en pakte de vijfde leg op rij (0-2). Een flinke brul volgde na eindelijk een sterke leg en een 12-darter van Van Duijvenbode (1-2). De brul bleek niet hard genoeg, want Koltsov mocht de leiding pakken in de wedstrijd (1-2).

Een strakke 90-finish via de bull gaf Koltsov een goede start aan de vierde set (0-1). Vervolgens gooide DvD dubbel 1 raak (1-1) wat hem direct de energieboost gaf om een 180’er te gooien. Het bleek te werken. Met Koltsov wachtend op tops gooide de Nederlander een belangrijke legwinst raak (2-1) om vervolgens de Rus tot een laatste set te dwingen (2-2).

Verlenging

De spanning was af te lezen aan beide mannen, twee beurten aan dubbels per persoon werden gemist. Van Duijvenbode zegevierde (1-0) en ramde direct door met een 180’er en kreeg een pijl voor de 170-finish. En toch kreeg Koltsov opnieuw een vol setje pijlen op de dubbel, maar miste. Ook Van Duijvenbode bleef missen, en dus mocht Koltsov alsnog de gelijkmaker gooien (1-1). ‘Dirkie’ won solide zijn eigen leg (2-1), maar een sterke Boris maakte gelijk via dubbel 16 (2-2). De wedstrijd werd verlengd, er moest met twee legs verschil gewonnen worden. De wedstrijd bleef nek aan nek gaan. Van Duijvenbode won opnieuw zijn eigen leg (3-2) maar leek vervolgens de leg te verliezen. Toch wist Van Duijvenbode er een 180’er uit te persen en gooide, mede dankzij missers van Koltsov, alsnog de winnende dubbel.

Dirk van Duijvenbode zal in de volgende ronde spelen tegen Ross Smith.

Gemiddeldes / Finishpercentage:
Dirk van Duijvenbode: 88.69 / 24.4%
Boris Koltsov: 86.34 / 26.8%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *