Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode

Van Duijvenbode in bloedvorm: tweede titel van 2023

Dirk van Duijvenbode steekt in geweldige vorm. Door wederom Ryan Searle te verslaan in een finale is de tweede titel van 2023 al een feit.

Hoe verging de dag?

Op zaterdag vlogen de geplaatste spelers er bij bosjes uit, maar op de zondag overleefden de meesten de eerste ronde. Damon Heta, die nog geen geweldige start van 2023 kent, mocht wel snel naar huis: John O’Shea was met 6-4 te sterk. Ook Adrian Lewis kent nog wat opstartproblemen, want Cameron Crabtree zorgde voor zijn snelle uitschakeling (6-4).

Dirk van Duijvenbode zorgde voor het hoogtepunt van de middag: de Nederlander noteerde een gemiddelde van 115. 7 tegen Crabtree (6-1). Ook Michael van Gerwen toonde zich eindelijk op de vloer. Tegen landgenoot Jurjen van der Velde hielp een gemiddelde van 107.46 hem naar een 6-3 zege. Mike de Decker maakte ook indruk: de Belg steekt de laatste maanden in geweldige vorm en wist vandaag door te stootten tot de halve finale. Meer zat er echter niet in: Ryan Searle versloeg hem met 7-2, waardoor de Engelsman al zijn derde finale van het jaar haalde. Op weg naar de eindstrijd had ‘Heavy Metal’ ook al van onder andere Dave Chisnall (6-5) en Gary Anderson (6-4) gewonnen.

Net als drie weken geleden nam hij het in de laatste wedstrijd van de dag op tegen Dirk van Duijvenbode. ‘Aubergenius’ blaakt van het vertrouwen en met ruime zeges op Ronny Huybrechts (6-1), Ian White (6-0) en Michael van Gerwen (6-2) zal hij zich alleen nog maar beter hebben gevoeld. Luke Humphries was de laatste horde die werd genomen, 7-6.

Finale

Op Players Championship 4 streden Dirk van Duijvenbode en Ryan Searle al tegen elkaar in de finale, drie weken later was dit nu weer het geval. De Nederlander startte spectaculair: met finishes van 142 en 148 toonde hij zijn spierballen. Searle was niet onder de indruk en vocht zich snel terug, waardoor de stand op 3-3 kwam. Met een 13-darter kwam de Engelsman ook op voorsprong, maar hierna was het woord weer aan Van Duijvenbode. Met een 18-darter kwam hij langszij, waarna hij een versnelling vond. Legs in 14, 14 en 12 pijlen brachten hem op een 7-4 voorsprong, waarna nog een 12-darter volgde. Een tweede titel van het jaar alweer voor ‘Aubergenius’: hoeveel kan hij in 2023 winnen?

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Dirk van Duijvenbode: 103.92 / 53%
Ryan Searle: 96.97 / 40%

Nederlanders

Ook de zondag kleurde oranje. Maar liefst zeven Nederlanders wisten de laatste 16 te bereiken: voor vier spelers was dit het eindstation. Vincent van der Voort moest zijn meerdere erkennen in Dave Chisnall (6-2), maar herstelde zich zo van zijn matige start van het seizoen. Jermaine Wattimena en Richard Veenstra verloren beide van een landgenoot: respectievelijk Gian van Veen (6-4) en Michael van Gerwen (6-2) waren te sterk. Chris Landman noteerde na zijn kwartfinale van zaterdag nu een plek bij de laatste 16, waarin Luke Humphries (6-2) te sterk was. Voor Van Veen en Van Gerwen was de kwartfinale het einde van hun dag: Van Gerwen verloor van Van Duijvenbode (6-2), terwijl Van Veen na een sterke dag waarin hij onder andere van Rob Cross en James Wade won zijn meerdere moest erkennen in Mike de Decker (6-4).

Uitslagen

Kwartfinales
Luke Humphries 6-4 Ross Smith
Dirk van Duijvenbode 6-2 Michael van Gerwen
Ryan Searle 6-5 Dave Chisnall
Mike de Decker 6-4 Gian van Veen

Halve Finales
Dirk van Duijvenbode 7-6 Luke Humphries
Ryan Searle 7-2 Mike de Decker

Finale
Dirk van Duijvenbode 8-4 Ryan Searle

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *