Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode

Van Duijvenbode kent winnende start in 2023

Voor Dirk van Duijvenbode is 2023 goed begonnen: op The Masters was de Nederlander te sterk voor een ondermaatse Krzysztof Ratajski.

Als de nummer 13 van de wereld mocht Dirk van Duijvenbode beginnen aan zijn tweede deelname aan The Masters. De Nederlander zal ook nog altijd hoop hebben op de Premier League, waardoor dit toernooi voor hem extra belangrijk is. Voor tegenstander Krzysztof Ratajski zal het vooral een kans zijn om met een goed gevoel het nieuwe jaar in te gaan. De Pool werd in de eerste leg echter weggeblazen: Van Duijvenbode opende met een 12-darter. Met legs in 15 en 16 pijlen draaide hij de partij daarna meteen om.

Beide mannen hielden hun eigen legs, waarna Van Duijvenbode met een 16-darter de stand op 3-3 bracht. De Nederlander profiteerde daarna optimaal van drie misser op de dubbels van Ratajski, waardoor hij de break én de voorsprong greep. Een 18-darter volgde, waarna een 14-darter ‘Titan’ de zege opleverde. Tegen Gerwyn Price zal het beter moeten, maar het jaar met een zege beginnen zal een goed gevoel geven.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Dirk van Duijvenbode: 92.01 / 60%
Krzysztof Ratajski: 83.58 / 25%

Image courtesy of FOTO: Taka Wu (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *