Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode - Grand Slam of Darts 2023

Van Duijvenbode krijgt ook klop van ‘man in vorm’ Edhouse

Voor Dirk van Duijvenbode is het tot nu toe een lastig jaar op de European Tour. ‘Aubergenius’ moest op de European Darts Grand Prix meteen zijn meerdere erkennen in Ritchie Edhouse: 6-1.

Na de eerste drie toernooien wachtte Dirk van Duijvenbode nog steeds op zijn eerste zege op de European Tour 2024. In Sindelfingen hoopte hij deze negatieve reeks te doorbreken, maar met Ritchie Edhouse trof hij weer een man in vorm. De Engelsman gooide op de vrijdag al boven de 100 gemiddeld en ook vandaag begon hij uitstekend. Met een 15-darter hield hij zijn eigen leg, waarna een 14-darter ‘Madhouse’ de break opleverde.

Door vier missers van de Engelsman kon Van Duijvenbode aanhaken, maar een leg later kon hij dit cadeautje niet optimaal verzilveren. Edhouse brak terug, waarna hij meteen de stand op 4-1 zette. Het werd zo wederom een pijnlijke middag voor onze landgenoot: in 13 pijlen werd hij gebroken, waarna zijn tegenstander met een 17-darter een strik om de partij deed. Een 6-1 zege voor Edhouse brengt hem weer een stukje dichterbij de World Matchplay.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Dirk van Duijvenbode: 85.53 / 20%
Ritchie Edhouse: 94.68 / 40%

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *