Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Van Duijvenbode makkelijk langs Woodhouse

Dirk van Duijvenbode begon vrijdagavond aan zijn eerste opwachting op de PDC Euro Tour van dit jaar. Hij trof de Engelsman Luke Woodhouse.

Dirk mocht zelf aan de wedstrijd beginnen en deed dat uitstekend en kwam 1-0 voor met een 14-darter. Dirk trok zijn sterke spel meteen door maar wist dat niet te benutten en zo trok Woodhouse de leg naar zich toe via een 90-finish op de bull. Dirk opende leg 3 meteen met een 180 en leek daarna helemaal los te zijn. Van Duijvenbode die via een 127-finish de stand naar 2-1 bracht leek los te zijn. Van Duijvenbode die boven 100 gemiddeld stond te gooien. Toch kon Van Duijvenbode het niet doorzetten en kwam Woodhouse terug tot 2-2.

Van Duijvenbode gooide in de 5e leg zijn tweede 180 van de wedstrijd en zette hem daar mee weg op 56 die stabiel na 3 pijlen uit ging. Woodhouse die in zijn eigen legs goed speelde kon ook deze keer weer Van Duijvenbode op afstand houden 3-3. Dirk die het steeds in de legs van Woodhouse liet liggen stond boven de 106 gemiddeld te gooien en pakte daar mee ook de zevende leg en zo stond het halverwege de wedstrijd 4-3 voor Dirk van Duijvenbode. Ondanks dat Woodhouse zijn eerste kansen liet liggen in de leg van Dirk Van Duijvenbode kon hij zijn eigen legs wel nog goed houden en zo is het nog een best of 3 legs na 8 legs (4-4).

Dirk die zijn vierde 180 gooide in de negende leg leek de partij steeds meer in handen te pakken, maar miste dan toch steeds wat meer dubbels maar pakte dan toch de leg en kwam 5-4 voor. Met een 72-finish plaatste ‘The Titan’ zich voor de tweede ronde op de eerste Euro Tour van het jaar!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Dirk van Duijvenbode: 101,59 / 60%
Luke Woodhouse: 93,33 / 40%

Image courtesy of FOTO: PDC Europe
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *