Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode

Van Duijvenbode met brace niet opgewassen tegen Bunting

Stephen Bunting heeft het Nederlandse publiek stil gekregen in Leeuwarden. De Engelsman was te sterk voor thuisfavoriet Dirk van Duijvenbode: 6-4.

Na zijn val verscheen Dirk van Duijvenbode op zondag mét brace op het podium: de Nederlander moest het bij de walk-on toch wat rustiger aan gaan doen. Qua gooien zou het juist beter moeten: met Stephen Bunting trof hij een goede tegenstander. Met een 74-finish was de opening voor Van Duijvenbode, maar Bunting was daarna de betere. Met legs in 16, 14 en 18 pijlen kwam ‘The Bullet’ snel op 3-1. Van Duijvenbode sloot aan met een 18-darter, waarna een 15-darter de stand weer gelijk trok.

Vanaf 83 miste de Nederlander een leg later echter dubbel 9, waardoor hij het initiatief weer weg gaf. Bunting knalde meteen door met een 12-darter, waardoor de druk volledig bij ‘Aubergenius’ kwam te liggen. Even leek er nog een weg terug in de wedstrijd, maar met de Nederlander wachtend op 80 was het Bunting die een 116-finish vond. De Engelsman keert zondagavond terug.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Dirk van Duijvenbode: 97.06 / 66.7%
Stephen Bunting: 100.25 / 60%

Image courtesy of FOTO: Taka Wu (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *