Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode - Belgian Darts Open 2023

Van Duijvenbode na spannende partij naar de finaledag in Praag

Dirk van Duijvenbode heeft de finaledag van het Czech Darts open weten te bereiken na een overwinning op Mario Vandenbogaerde. In een spannende partij trok de Nederlander aan het langste eind.

Van Duijvenbode was automatisch voor de tweede ronde geplaatst, wat inhield dat dit zijn eerste wedstrijd in Praag was. Tegenstander van dienst was de Belg ”Super Mario”.

Het was de Nederlander die de wedstrijd mocht beginnen. Mede door een 180’er werd de leg behouden in 5 beurten. De Belg verschaftte zich door een aantal goeie scores wat ruimte en wist hiermee de 1-1 te maken. De Belg zette dit door waar van Duijvenbode wat stil viel, hierdoor kon ”Super Mario” eenvoudig een break plaatsen, 1-2.

Beide spelers wisselden in de vierde leg goede en slechte scores af met elkaar. ” Super Mario zette 109 weg op tops, waarna Van Duijvenbode 104 wel wist uit te gooien. De vijfde leg werd eenvoudig behouden waarna de zesde leg, via een 130 finish, eindigde in een break, 4-2.

Van Duijvenbode verzuimde verder afstand te nemen en gooide een erg slordige eigen leg. De Belg pakte wel goede scores mee en wist zo de break ongedaan te maken. Met een knappe 80-finish, nadat Van Duijvenbode de bullseye mistte voor een 170-finish, werd ook de eigen leg gehouden om zo weer naast elkaar te komen, 4-4.

Voor het slotstuk van deze partij besloot de Nederlander er nog maar eens wat triples in te pompen, een 180 gevolgd door 140 gaven hem de ruimte om zijn score rustig weg te zetten om vervolgens uit te gooien. De leg hierna begon de Belg beter, ook maakte Van Duijvenbode de fout om zijn score op 165 weg te zetten. Dit gaf ”Super Mario” de ruimte om zijn score van 96 rustig weg te zetten en uit te gooien, 5-5.

De laatste leg moest uitkomst bieden om een winnaar aan te wijzen. De Nederlander begon met tweemaal 140 en 100 scores. De belg kon dit niet bij blijven waarna het simpel werd afgemaakt midels een 13-darter door Van Duijvenbode!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages

Dirk van Duijvenbode: 94,87/60%

Mario Vandenbogaerde 94,67/50%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *