Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode

Van Duijvenbode na sterke partij langs O’Connor

Op de Players Championship Finals van dit weekend was Dirk van Duijvenbode de eerste Nederlander die aan de oche mocht verschijnen. Hij nam het op tegen de Ier William O’Connor

Geweldige start beide spelers

Dirk van Duijvenbode en William O’Connor mochten het hoofdpodium openen tijdens deze editie van de Players Championship Finals. O’Connor mocht de wedstrijd beginnen, maar hij wist zijn leg niet te behouden. Met een 13-darter via dubbel 18 zorgde Van Duijvenbode meteen voor de eerste break van de partij. Van Duijvenbode begon de partij enorm scherp en mede door 2 keer een 180 score kwam Van Duijvenbode op een 2-0 voorsprong met een 11-darter. Ondanks een gemiddelde van ruim 120 van Van Duijvenbode, wist O’Connor de derde leg te houden met een 13-darter. De Ier voerde de druk i de vierde leg op en wist Van Duijvenbode terug te breken met een 12-darter en een 105 finish. Wederom 2 keer een 180 score in 1 leg voor Van Duijvenbode, maar de 9-darter was na 7 darts niet meer mogelijk. Door een bouncer kreeg Van Duijvenbode geen pijl op de bulls-eye, maar O’Connor profiteerde niet vanaf 25. Met een 14-darter zorgde De Nederlander opnieuw voor een break en gingen de mannen de onderbreking in.

Van Duijvenbode maakt het af

Na een ijzersterke eerste sessie van beide spelers was het Van Duijvenbode die de zesde leg mocht beginnen. De Nederlander deed dit prima en wist de leg te houden met een 14-darter. Ook O’Connor gooide een 14-darter om zijn eigen leg te behouden, maar stond nog steeds 1 break achter op Van Duijvenbode. Nog 2 keer de eigen leg behouden zou genoeg zijn voor Van Duijvenbode, maar dit bleek lastig in de praktijk. Van Duijvenbode miste 72 waarna O’Connor toesloeg en 82 met 2 darts uitgooide. Met een 4-4 tussenstand was het vanaf nu een beset of 3, die O’Connor mocht beginnen. O’Connor was echter in de negende leg niet binnen 15 darts uit. Van Duijvenbode profiteerde en met een 14-darter kwam de Nederlander op matchpoint. Vanaf 100 kreeg O’Connor de kans om in de partij te blijven, maar deze werd gemist. Van Duijvenbode kreeg 2 matchdarts vanaf 48, waarvan de tweede geraakt werd. Dirk van Duijvenbode plaatste zich voor de laatste 32 van de Players Championship Finals!

Gemiddeldes/dubbelpercentages
Dirk van Duijvenbode: 101,16 / 85,71%
William O’Connor: 102,85 / 44,4%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *