Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode

Van Duijvenbode na thriller langs Sedlacek op WK

Na het verlies van Danny Jansen was het aan Dirk van Duijvenbode om de Nederlandse eer hoog te houden op donderdagmiddag. Hij nam het in zijn eerste WK-duel op tegen de Tsjech Karel Sedlacek.

De Tsjech mocht de partij beginnen, maar raakte dit voordeel al snel weer kwijt. Van Duijvenbode begon scherp aan de partij en wist de eerste leg met een 12-darter binnen te halen. De break werd door de ‘Auberginius’ ook verzilverd via de dubbel 8. Sedlacek deed in de derde leg nog wel iets terug door met een keurige 80-finish de leg in 15 darts te behouden. Genoeg voor de set was dit echter niet voor de Tsjech. Van Duijvenbode bleef ijzersterk scoren en haalde met een 11-darter de eerste set binnen.

Van Duijvenbode ging na de onderbreking op dezelfde voet verder waar hij in de eerste set gebleven was: goed scoren. Het leverde de Nederlander echter niet de leg op, aangezien Van Duijvenbode zes pijlen miste op de dubbel. Sedlacek profiteerde en wist de break te plaatsen. Van Duijvenbode zakte wat weg in zijn niveau en de break werd via de dubbel 9 door de Tsjech verzilverd. De derde leg werd behouden door Van Duijvenbode via de dubbel 8, maar genoeg voor de set was het niet. Sedlacek gooide een prima vierde leg en met een 13-darter pakte hij de tweede set.

In de eerste leg van de derde set kreeg van Duijvenbode de kans om te breken van Sedlacek. Eerst werden nog vier darts op de dubbel gemist, maar uiteindelijk vloog de dubbel 5 er in. Lang kon Van Duijvenbode niet genieten van de break voorsprong, want Sedlacek wist met een 104-finish terug te breken. Sedlacek kwam ook op een 2-1 voorsprong in legs via een geraakte dubbel 20 en ook Van Duijvenbode wist zijn leg te behouden met een 41-finish. Van Duijvenbode had de laatste leg van deze set in handen, maar gaf hem toch uit handen. Twee darts werden op de dubbel gemist, waarna Sedlacek de set via de dubbel 8 wist te winnen.

Van Duijvenbode mocht geen set meer inleveren en wist de eerste leg van de vierde set te behouden met een 76-finish. Sedlacek wist ook zijn leg te behouden met een 64-finish, waarmee de Tsjech steeds dichter bij de finish wist te komen. In de derde leg kwam Van Duijvenbode goed weg. Sedlacek miste een pijl voor de break, waarna de Nederlander profiteerde via tops en ‘gewoon’ zijn leg behield. De set werd door Van Duijvenbode met een 13-darter binnengehaald en de beslissende set zou uitkomst bieden.

Sedlacek mocht de laatste set beginnen en wist de leg te behouden via een 76-finish. In de tweede leg was Van Duijvenbode plots één pijl verwijderd van perfectie. Na tweemaal 180 en een trippel 20 en 19 werd de dubbel 12 helaas gemist. De leg ging wel met een 10-darter naar de Nederlander. Van Duijvenbode kreeg in de derde leg één pijl om Sedlacek te breken, maar vanaf 112 werd tops gemist. Sedlacek raakte de dubbel 5 en kwam op matchpoint. Van Duijvenbode nam het initiatief in de vierde leg, maar miste liefst 7 darts op de dubbel. Sedlacek kreeg een matchdart op de bulls-eye, maar miste deze. Van Duijvenbode gooide 9 uit, waarmee de heren een verlenging moesten spelen.

Van Duijvenbode was precies op tijd wakker. Met een 14-darter wist hij meteen Sedlacek te breken, waarmee hij plotsklaps op matchpoint wist te komen. Opeens was de overtuiging terug en met opnieuw een 180-score opende hij de leg. Sedlacek moest zich hier dan toch echt gewonnen geven en via de dubbel 4 wist Van Duijvenbode de partij over de streep te trekken.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Dirk van Duijvenbode: 95,18 / 31%
Karel Sedlacek: 88,26 / 40%

Image courtesy of FOTO: Tim Abell (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *