Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode - International Darts Open 2023

Van Duijvenbode niet opgewassen tegen Gurney in Sindelfingen

Dirk van Duijvenbode is in zijn eerste wedstrijd op de European Darts Grand Prix uitgeschakeld. De Nederland kon zijn niveau niet vinden en daar profiteerde Daryl Gurney optimaal van. De Noord-Ier won met 6-2.

Het was Daryl Gurney die als betere aan de partij begon. Met een 148-finish wist hij zijn eigen leg te houden, waarna hij met een 17-darter Dirk van Duijvenbode brak. De break werd niet verzilverd, Van Duijvenbode brak in de derde leg meteen terug door dubbel 8 te raken. Lang kon de Nederlander niet genieten van de break. In de vierde leg miste Van Duijvenbode een 116-finish op tops, waardoor Gurney via tops gelijk terug brak voor een 3-1 voorsprong.

Dit keer verzilverde de Noord-Ier de break wel, een 17-darter zorgde daarvoor. Toch gaf Van Duijvenbode niet zo maar op. Met een 13-darter hield hij zijn eigen leg, waarna hij dé kans kreeg om Gurney te breaken. Echter miste ‘The Titan’ zeven pijlen op de dubbel, waardoor Gurney via dubbel 2 alsnog zijn eigen leg kon houden voor een 5-2 voorsprong. In de achtste leg kreeg Van Duijvenbode één pijl op dubbel 10 om in de wedstrijd te blijven, maar die werd gemist. Gurney pakte zijn kans en wist via dubbel 18 de partij met 6-2 naar zich toe te trekken.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Daryl Gurney: 88,88 / 60%
Dirk van Duijvenbode: 90,76 / 15,4%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *