Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Gerwyn Price

Van Duijvenbode niet opgewassen tegen Price

Het was nog even spannend of Dirk van Duivenbode vanavond überhaupt zijn wedstrijd mocht beginnen, maar een negatieve COVID-test gaf groen licht. De”auberginius” mocht het vanavond opnemen tegen de regerend wereldkampioen, Gerwyn Price.

Van Duijvenbode profiteert van missers Price

De nummer één van de wereld mocht de wedstrijd mocht de partij beginnen en deed dit perfect met een 180-score. Price kende problemen op de dubbel, maar ook Van Duijvenbode kreeg zijn dubbel er niet in. Met een -darter ging de eerste leg alsnog naar Price. Ook Van Duijvenbode wist zijn leg te behouden. Met een 17-darter kwam de Nederlander ook op het scorebord. “The Iceman” kwam onder druk te staan in de derde leg, maar toonde zijn klasse door 97 uit te gooien. In de derde leg kreeg Price pijlen om de set alvast te beslissen, maar wederom kende Price problemen op de dubbel. Van Duijvenbode profiteerde en trok de Nederlander de stand weer gelijk. Deze missers kwamen Price duur te staan. De vijfde leg was het Van Duijvenbode die afstand nam en met een 57-finish de eerste set pakte.

Price herstelt de schade

Na de eerste onderbreking was het Van Duijvenbode die de partij mocht hervatten. Hij kreeg meteen een 180-score van Price om de oren, maar betaalde de Welshman met gelijke munt terug. Van Duijvenbode miste 2 darts op de dubbel 16, waarna Price hem genadeloos afstrafte met een 100-finish om te breken. Van Duijvenbode gooide een belabberde tweede leg, waardoor Price de break, moeiteloos, met een 15-darter wist te verzilveren. Ook in de derde leg was het Price die het initiatief wist te nemen. De regerend wereldkampioen miste een 170-finish op een haar na, maar ook Van Duijvenbode miste de bulls-eye om de leg te behouden. In de daaropvolgende beurt maakte Price geen fout en pakte hiermee de tweede set met 3-0 in legs.

Price loopt snel uit

De derde set werd begonnen door Price, die ook de eerste leg wist te behouden met een 78-finish. Het gemiddelde van Price ging steeds verder omhoog, terwijl Van Duijvenbode moeite kende om de hoge scores te vinden. De tweede leg ging met een 14-darter naar Price en ook de derde leg van de derde set zou een prooi worden voor Price. Ook in deze leg wist Van Duijvenbode scorend niet bij te blijven. Price bleef steady doorgooien en met een 11-darter ging de derde set naar de Welshman.

Van Duijvenbode moest uit een ander vaatje tappen om het Price echt lastig te maken. De Nederlander mocht de eerste leg van de vierde set beginnen, maar kon niets anders dan toekijken hoe Price met een 14-darter zijn zevende leg op rij won. Ook de achtste leg op een rij voor Price zou er komen. Van Duijvenbode kwam overal 1 of 2 beurten tekort en Price kwam met een 100-finish op een 2-0 voorsprong in legs. In de derde leg leek Van Duijvenbode een kleine kans op succes te hebben, maar Price bleek meedogenloos. Met Van Duijvenbode op 95 gooide Price een 132-finish op de bulls-eye, waarmee Price een voorschot op de overwinning leek te nemen.

Price laat Van Duijvenbode kansloos achter

‘Auberginius’ mocht in de vijfde set aan de haast onmogelijke opdracht beginnen om 3 sets op een rij te winnen. In de eerste leg van deze set kreeg Van Duijvenbode echter meteen het deksel op de neus. Price gooide een prachtige 164-finish en kwam hiermee op een 1-0 voorsprong. Het geloof in een goede afloop leek beetje bij beetje weg te ebben bij Van Duijvenbode en met een 17-darter kwam Price op matchpoint. In de eerste set wist Van Duijvenbode drie legs te winnen, maar hier zou het ook bij blijven voor de Nederlander. Met een 136-finish in 18 darts ging ook deze set met 3-0 naar Price, die zich hiermee plaatste voor de kwartfinales van het WK.

Gemiddeldes/dubbelpercentages:
Gerwyn Price: 96,66 / 45,2%
Dirk van Duijvenbode: 83,22 / 18,8%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *