Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode

Van Duijvenbode nipt langs Mansell op PCF

Met een nipte overwinning op Mickey Mansell is Dirk van Duijvenbode begonnen aan de Players Championship Finals. Een sterke laatste leg bracht hem de zege.

Vorig jaar verloor Dirk van Duijvenbode al in de eerste ronde van de Players Championship Finals van Ryan Meikle, dit jaar moest hij ervoor zorgen dat hetzelfde scenario zich niet nog een keer afspeelde. Met Mickey Mansell trof hij namelijk weer een speler die elke beurt zijn tijd neemt. De Noord-Ier begon daarnaast ook nog eens goed met legs in 17 en 13 pijlen.

Met een 15-darter haakte ‘Aubergenius’ aan, maar Mansell bleef zijn eigen legs houden. Twee legs later deed hij dat weer: een knappe 71-finish leverde hem de 4-2 voorsprong op. Van Duijvenbode was zichtbaar geïrriteerd, maar met een 15-darter praatte hij zichzelf weer wat moed in. Een leg later vond hij dan eindelijk ook de break terug. Nog een 15-darter volgde, waardoor de Nederlander de wedstrijd volledig omdraaide. Afmaken lukte nog niet meteen, maar doordat hij in de beslissende leg opende met een 180 werd de overwinning alsnog binnengehaald.

Gemiddeldes/dubbelpercentages
Dirk van Duijvenbode: 95.62 / 50%
Mickey Mansell: 92.52 / 41.7%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *