Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode - Grand Slam of Darts 2023

Van Duijvenbode ondanks goede start onderuit op WK darts

Dirk van Duijvenbode heeft zich niet kunnen plaatsen voor de derde ronde van het PDC WK. De Nederlander begon goed, maar moest uiteindelijk toch het hoofd buigen voor Boris Krcmar. Lees hier meer.

Goede start Van Duijvenbode

Dirk van Duijvenbode begon de laatste partij van de middagsessie, maar kreeg meteen een break te verduren in de allereerste leg. Krcmar brak in 15 darts, maar zag Van Duijvenbode in de tweede leg een 124-finish gooien om de break meteen werd ongedaan te maken. Dit volgde de Nederlander op met een 17-darter in zijn eigen leg. Van Duijvenbode won de eerste set in stijl, met een 87-finish in 11 darts won hij de eerste set met een gemiddelde van ruim 108! In de tweede set was duidelijk te zien dat de Nederlander nog last had van zijn schouderblessure, hij vond de triples niet zo makkelijk meer als in set 1. Krcmar bleef goed doorgooien en dat resulteerde in een setwinst. Met legs in 16,14 en 15 darts won de Kroaat de tweede set met 3-0.

Krcmar drukt door

Na de laatste pauze begon Krcmar sterk, met een 68-finish wist hij meteen te breaken. Net als in de eerste set antwoordde ‘Aubergenius’ goed, met een 13-darter brak hij meteen terug. Toch kon hij dit niveau niet mee naar de rest van de set. ‘The Biggest’ brak in 17 darts om met een 13-darter de set met 3-1 in legs naar zich toe te trekken. Nadat Krcmar zijn eigen leg in 15 darts hield aan het begin van set 4, kreeg Van Duijvenbode drie pijlen op de dubbel om zijn eigen leg te houden. Deze werden allemaal gemist, waardoor Krcmar 82 uitgooide en zo met een break op matchpoint kwam. Dit matchpoint wist hij in zijn eigen leg om te zetten in een overwinning. Dankzij een 102-finish in 12 pijlen bereikt Krcmar voor het eerst de derde ronde van een PDC-major; 3-1 (1-3,3-0,3-1,3-0) in sets!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Boris Krcmar: 96,84 / 55,6%
Dirk van Duijvenbode: 94,57 / 40%

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *