Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode

Van Duijvenbode onderuit tegen fenomenale Meikle

Dirk van Duijvenbode is na een fenomenale partij tegen Ryan Meikle uitgeschakeld op de Players Championship Finals. De Nederlander verloor in een beslissende leg van een extreem sterk spelende Meikle.

Mede door zijn eerste PDC-titel begon Dirk van Duijvenbode als nummer tien geplaatst aan de Players Championship Finals. De Nederlander is ook dit jaar weer bezig aan een uitstekend seizoen en die lijn zal hij in de laatste maanden van het jaar willen doortrekken. Met Ryan Meikle trof hij een taaie tegenstander: de Engelsman behoort tot de tragere spelers bij de PDC. Met een 14-darter deelde hij wel meteen de eerste tik uit aan de Nederlander, waarna nog een 14-darter volgde. Het niveau lag hoog: Van Duijvenbode volgde met een heerlijke 156-finish voor een 12-darter. Een leg later miste hij echter twee pijlen op tops, waardoor Meikle toch op 3-1 kwam.

Met een 13-darter haakte ‘Aubergenius’ weer aan, maar Meikle bleef ongelofelijk sterk in zijn eigen legs. Dit keer gooide hij een 110-finish voor een 15-darter. Van Duijvenbode volgde met ook een 15-darter, waarna hij aasde op een break-kans. Na 9 pijlen stond hij onder de 100, maar Meikle wist met een 11-darter toch weer zijn eigen leg te houden. Beide mannen stonden ruim boven de 105 te spelen. Vanaf 116 kreeg de Engelsman een leg later ook al een matchdart, maar deze werd gemist. Een leg later werd vanaf 76 ook tops gemist. Van Duijvenbode ontsnapte en mede door extreem goed te scoren sleepte hij er alsnog een beslissende leg uit. Hij mocht die leg ook nog beginnen, maar met een 12-darter piekte Meikle nog maar een keer. ‘The Barber’ speelde zijn beste wedstrijd ooit op een major en won zo met 6-5.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Dirk van Duijvenbode: 105.04 / 45.45%
Ryan Meikle: 108.76 / 60%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *