Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Dirk van Duijvenbode

Van Duijvenbode overleeft matchdarts tegen Gary Anderson

Vrijdagavond stond de laatste 64 gepland voor de UK Open. In totaal deden 8 Nederlanders een gooi naar de laatste 32, waaronder Dirk van Duijvenbode. Hij mocht het in de eerste wedstrijd op het hoofdpodium opnemen tegen Gary Anderson. Lees hier meer.

Heerlijk begin

Beide kemphanen kende mekaar nog goed van het WK, waarin Gary Anderson de Nederlander versloeg met 5-1. Vanavond zou het een ander verhaal worden. In het begin was van Duijvenbode de betere op de triples, maar Anderson gooide de finishes beter. Met een 101-finish sloeg Anderson het eerste gaatje en ging met 3-2 de eerste pauze in. In het vervolg liep Anderson uit naar 5-2 onder meer door een prachtige 124-finish. Van Duijvenbode moest aanzetten wilde hij niet weer verliezen van de Schot en deed dit ook. Een 11 13 en 13 darter zorgde voor een gelijke tussenstand van 5-5.

Anderson laat kans liggen

‘Aubergenius’ hield zijn goede niveau vast en liep uit na een 7-5 voorsprong en leek de wedstrijd te beslissen. De Schot liet echter drie ijzersterke legs op rij zien met drie keer binnen de 15 pijlen uit zijn. De Schot leek de wedstrijd na zich toe te trekken en kreeg bij een 9-8 voorsprong zijn eerste matchdart op een 130-finish. De tweevoudig wereldkampioen mistte dubbel 5 en Dirk van Duijvenbode greep zijn laatste kans. Een allerbeslissende laatste leg volgde en de Schot mocht beginnen. Na 12 pijlen stond Anderson op 89 en Dirk van Duijvenbode op dubbel drie. De schot faalde op 89 en Dirk van Duijvenbode gooide zijn tweede pijl raak in de dubbel. Wederom een fantastische overwinning voor de Nederlander die steeds verder de top 30 in komt.

Gemiddeldes / Dubbelpercentages
Dirk van Duijvenbode: 101,03 / 45%
Gary Anderson: 93,72 / 40%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *