Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode

Van Duijvenbode slaat voor tweede keer toe in 2022

Dirk van Duijvenbode beleeft een enorm sterk 2022. In Barnsley wint hij zijn tweede titel van het jaar door Gabriel Clemens in de finale te vernederen: 8-0.

Hoe verging de dag?

De donderdag mocht nog als opwarmer worden gezien, maar op de vrijdag moest iedereen met de billen bloot. De allesbeslissende laatste vier toernooien voor de World Matchplay zorgde voor zenuwen bij veel spelers. De eerste die aan deze zenuwen onderuit ging was Vincent van der Voort. Tegen Berry van Peer gaf hij een 5-3 voorsprong uit handen, waardoor Blackpool nu nog een stuk verder weg lijkt. Naarmate de dag vorderde verdween het steeds verder uit beeld, aangezien zijn directe concurrenten wel bleven winnen.

Rowby-John Rodriguez wipte over Ross Smith heen naar plek 32, nadat de Oostenrijker vandaag de laatste 32 haalde. Andrew Gilding noteerde een kwartfinale plek en kan zijn tickets alvast gaan boeken. ‘Goldfinger’ gooide in zijn eerste twee wedstrijden gemiddeldes van 118.33 en 111.52. Adrian Lewis was uiteindelijk de man die hem stopte: ‘Jackpot’ haalde de halve finale en kan een terugkeer op de World Matchplay ruiken. De nadruk ligt deze week zo op dit toernooi, dat er bijna wordt vergeten dat er ook andere spelers meedoen in Players Championship 18. Dimitri van den Bergh gooide zo een 9-darter in zijn wedstrijd tegen Ryan Meikle, die hij uiteindelijk wel verloor.

Aan het einde van de dag waren het twee spelers die al lang en breed zeker zijn van de World Matchplay die voor de titel gingen strijden. Dirk van Duijvenbode, in zijn derde Pro Tour-finale van het jaar, trof Gabriel Clemens. Met een gemiddelde van 114.15 tegen Gordon Mathers (6-0) liet de Duitser bij de laatste 64 al zien in uitstekende vorm te steken. Door in de kwartfinale af te rekenen met Daryl Gurney (6-3) en in de halve finale met Nathan Aspinall (7-6) onderstreepte hij dit nog maar een keer. Voor Van Duijvenbode verliep het begin van de dag een stuk stroever. Tegen Ritchie Edhouse kwam hij terug van een 4-0 achterstand en overleefde hij meerdere matchdarts, waarna hij ook tegen Chris Dobey net goed weg kwam. Hij versloeg daarna Peter Wright (6-4), Luke Humphries (6-2) en Adrian Lewis (7-4), waardoor weer een finale een feit was.

Finale

Gabriel Clemens won nog nooit een titel bij de PDC, ondanks meer dan vijf behaalde finales. De Duitser moet er moedeloos van worden, want ook vandaag ging het niet lukken. Maar zo erg als hij het vandaag tegen kreeg, kreeg hij nog nooit. Van Duijvenbode walste echt over hem heen en kwam met legs in 11, 15, 14 en 14 op 4-0. Clemens kon de kleine kansjes die hij kreeg niet benutten, waardoor de Nederlander gewoon doorstoomde. Met legs in 16, 15, 17 en 18 zorgde Van Duijvenbode er zelfs voor dat Clemens geen enkele leg kon winnen: een regelrechte whitewash. Met recht mag ‘Aubergenius’ als outsider worden getipt voor de World Matchplay.

Dirk van Duijvenbode: 100.2 / 67%
Gabriel Clemens: 90.63 / 0%

Nederlanders

Dat Dirk van Duijvenbode de Nederlander is die het verste komt op de vloer is tegenwoordig een zekerheid. Dat Danny van Trijp daarna de succesvolste is mag natuurlijk wel een verrassing heten. Van Trijp haalde de laatste 32 door Kevin Burness en Scott Waites te verslaan. Ook Geert Nentjes haalde deze ronde na onder andere een knappe zege op Ryan Searle. Raymond van Barneveld versloeg in de eerste ronde Michael Smith, maar verloor daarna snel van Andy Boulton.

Resultaten

Kwartfinales
Dirk van Duijvenbode 6-2 Luke Humphries
Adrian Lewis 6-2 Andrew Gilding
Nathan Aspinall 6-2 Dave Chisnall
Gabriel Clemens 6-3 Daryl Gurney

Halve Finales
Dirk van Duijvenbode 7-4 Adrian Lewis
Gabriel Clemens 7-6 Nathan Aspinall

Finale
Dirk van Duijvenbode 8-0 Gabriel Clemens

World Matchplay-race

Andrew Gilding en Adrian Lewis hebben vandaag uitstekende zaken gedaan richting de World Matchplay. Met nog drie toernooien te gaan hebben zij een gat geslagen naar plek 16. Rowby-John Rodriguez is Ross Smith voorbij, maar het beloven nog drie spannende dagen te worden.

14. Andrew Gilding 39
15. Adrian Lewis 38.75
16. Rowby-John Rodriguez 34.75
————————————–
17. Ross Smith 34.75
18. Ricky Evans 34
19. Simon Whitlock 32.75
20. Keane Barry 32.75
21. Scott Williams 32
22. Vincent van der Voort 32
23. Ritchie Edhouse 30.25

Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *