Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode

Van Duijvenbode sloopt Noppert en dendert door

Dirk van Duijvenbode heeft geen spaan heel gelaten van Danny Noppert. Met een 10-3 overwinning stoot ‘Aubergenius’ door naar de halve finale.

Voor de tweede dag op rij startte de middag met een Nederlands onderonsje: Dirk van Duijvenbode tegen Danny Noppert. De twee troffen elkaar afgelopen week al op de vloer, Van Duijvenbode was toen met 6-2 te sterk. ‘Aubergenius’ was nu weer uit op een overwinning, omdat Noppert juist de laatste ontmoeting op TV won. In de eerste leg miste DVD echter drie pijlen op de dubbels, waardoor het begin voor de Fries was. Noppert miste een leg later juist dubbels, waardoor het weer eerlijk verdeeld was. ‘The Freeze’ zou ook met een 3-2 voorsprong de onderbreking in gaan: Van Duijvenbode had in elke leg pijlen op de dubbels gehad, maar doordat hij veel te slordig was keek hij tegen een achterstand aan.

Van Duijvenbode geeft Noppert geen kans

Met een 14-darter kwam Van Duijvenbode prima uit de pauze, waarna hij echt de versnelling inzette. Een 11-darter leverde hem de break op, waarna hij zijn eigen leg hield en de stand op 5-3 zette. Een 12-darter volgde met behulp van een 93-finish (19/D19/D18). Noppert werd weggespeeld en kreeg maar weinig kansen op de dubbels. In de tiende leg kreeg hij er één vanaf 109, maar tops werd net gemist. Van Duijvenbode sloeg weer toe en kwam op 7-3. De kansen om terug in de wedstrijd te komen droogden langzaam op, zeker nadat hij na de tweede onderbreking weer zijn eigen leg inleverde. Van Duijvenbode stoomde nog even door met een 12-darter, waardoor hij al snel op matchpoint kwam. Met een 11-darter noteerde hij nog even de beste leg van de partij om de zege binnen te hengelen. De Nederlander maakte indruk, kan hij vanavond zijn eerste TV-titel pakken?

Dirk van Duijvenbode: 104.15 / 47.6%
Danny Noppert: 89.64 / 23.1%

Image courtesy of FOTO: Karim Rahnama (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *