Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode

Van Duijvenbode start met zege op Grand Slam

In een spannende partij heeft Dirk van Duijvenbode de zege voor de neus van Martin Schindler weggegrepen. De Nederlander won met 5-4.

Dirk van Duijvenbode mocht zijn tweede deelname aan de Grand Slam of Darts starten tegen de gevaarlijke Duitser Martin Schindler. Voor ‘The Wall’, die nu definitief tot de top 32 van de wereld behoort, is het al zijn vierde deelname. Met een 15-darter nam hij meteen het initiatief, waarna Van Duijvenbode volgde met een 16-darter.

Met een 13-darter vond de Nederlander een break, waarna een 127-finish voor een 12-darter volgde. Het gemiddelde kwam op dit moment ruim boven de 110 uit. Schindler moest aan de bak en haakte aan met een 14-darter, waarna hij met een 15-darter de stand weer op gelijke hoogte bracht. De Duitser leek niet meer te kunnen missen en met een geweldige 133-finish voor een 12-darter kwam hij op matchpoint. Vanaf 92 kreeg hij een leg later ook meteen een matchdart, maar nadat hij deze miste zorgde Van Duijvenbode ervoor dat er een beslissende leg kwam. De Nederlander kon daarin nog één keer pieken: met een 11-darter greep hij de leg en brak hij Schindler op het laatste moment. Een goede start van de Grand Slam voor ‘Aubergenius’.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Dirk van Duijvenbode: 102.89 / 55.6%
Martin Schindler: 98.31 / 40%

Image courtesy of FOTO: Karim Rahnama (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *