Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode

Van Duijvenbode sterkste op Players Championship 4

Dirk van Duijvenbode heeft Players Championship 4 op zijn naam geschreven, nadat hij Ryan Searle versloeg in de finale: 8-2. Lees hier meer.

Weg naar de finale

Van Duijvenbode begon de dag met een 6-4 overwinning op Mervyn King, vervolgens een spannende 6-5 tegen Geert Nentjes, waarna Callan Rydz met 6-4 aan de kant werd gezet, vervolgens werd in een hoogstaande partij Johnny Clayton met 6-3 naar huis gestuurd. Clayton kwam tot een gemiddelde van 104,48 waar Van Duijvenbode met 108,08 daar nog eens flink boven uitschoot. In de kwartfinale wachtte de in goede vorm verkerende Stephen Bunting, deze van beide kanten, wisselvallige partij werd door de Nederlander over de streep getrokken in de beslissende leg: 6-5. De halve finale tegen Joe Cullen ging eveneens tot de laatste leg welke door de Nederlander met een knappe 12-darter binnen werd gehaald!

Searle kwam in de eerste vier rondes niet in de problemen en won deze eenvoudig 6-3 van Connor Scutt, 6-2 van Graham Hall, 6-1 van James Wade en 6-3 van Jeffrey Sparidaans. Duidelijk was dat Searle in goede vorm aan de dag begon. De eerste ronde werd net geen 100+ gemiddelde bereikt, waarna hij driemaal een gemiddelde van boven de 103 haalde. In de kwartfinale kwam Searle weer een Nederlander tegen: Maik Kuivenhoven. Voor het eerst werd Searle echt getest en moest er een beslissende leg aan te pas komen: 6-5. Searle onderstreepte zijn vorm nog maar eens door zijn gemiddelde nog wat op te voeren naar 105,73. In de halve finale was Dave Chisnall de tegenstander. Dit werd een redelijk eenvoudige 7-4 overwinning.

Finale

Het was Van Duijvenbode die de finale mocht beginnen. Dit deed hij met een aantal goede scores prima, echter leek hij toch wat zenuwen te hebben op de dubbel. Na twee volle handen gemist te hebben kon Searle de leg afsnoepen. De volgende leg liet Van Duijvenbode zien zich te kunnen herpakken en met een 12-darter werd de rebreak geplaatst: 1-1. De volgende legs gingen naar de speler die de leg ook begon in 10,12 en 15 darts waarna Van Duijvenbode in 15 pijlen met een knappe 110-finish brak voor een 4-2 voorsprong. Van Duivenbode heelt eenvoudig zijn eigen leg waarna Searle opnieuw gebroken werd, dit na vele missers van de Engelsman: 2-6. Een sterke eigen leg in 13 darts bracht Van Duivenbode op matchpoint. Searle mistte een 111-finish om zijn eigen leg te houden waarna 57 werd uitgegooid door Van Duijvenbode voor de overwinning!

Gemiddeldes
Dirk van Duijvenbode: 100,08
Ryan Searle: 88,66

Nederlandse inbreng

De speeldag begon met 23 Nederlanders in de eerste ronde. Hierin zaten direct clashes tussen landgenoten Jeffrey de Zwaan en Jurjen van der Velde (6-0) en Raymond van Barneveld en Danny Noppert (6-4). Verder wisten Maik Kuivenhoven, Christiaan Kist, Jeffrey Sparidaans, Danny Jansen, Richard Veenstra, Niels Zonneveld, Owen Roelofs, Jermaine Wattimena, Dirk van Duijvenbode en Geert Nentjes de tweede ronde te behalen.

In de tweede ronde stond de kraker tussen superleague-teamgenoten Van Duijvenbode en Nentjes op het programma. In een goede gelijkopgaande wedstrijd was het van Duijvenbode die met een 12-darter de wedstrijd binnen haalde (6-5). Hiernaast wisten Kuivenhoven, Sparidaans en Van Barneveld door te stoten naar ronde drie.

Alle vier de Nederlanders wisten hun bordfinale te winnen en zich hiermee te plaatsen voor de laatste 16. Van Barneveld liet hierin zien goede vorm te hebben door zijn tweede 100+ gemiddelde op rij te gooien (100,38 in ronde twee, 101,27 in ronde 3), en onder druk van een sterk spelende Adrian Lewis (102,38).

Voor een plekje in de kwartfinale gingen Sparidaans tegen Ryan Searle (6-3) en Van Barneveld tegen Joe Cullen (6-2) helaas ten onder. Beide hadden last van zware tegenstand gezien de gemiddeldes, respectievelijk 103,04 en 105,68.

In de kwartfinale kwam Kuivenhoven helaas een legje tekort tegen een sterk spelende Searle.

Uitslagen

Kwartfinale
Ryan Searle 6-5 Maik Kuivenhoven
Dave Chisnall 6-0 Krzysztof Kciuk
Joe Cullen 6-3 Jim Williams
Dirk van Duijvenbode 6-5 Stephen Bunting

Halve finales
Ryan Searle 7-4 Dave Chisnall
Dirk van Duijvenbode 7-6 Joe Cullen

Finale
Dirk van Duijvenbode 8-2 Ryan Searle

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *