Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode - Baltic Sea Darts Open 2023

Van Duijvenbode stort compleet in: Dolan klopt ‘Aubergenius’

Voor Dirk van Duijvenbode is de World Grand Prix geëindigd in een deceptie. Na een goede start stortte de Nederlander compleet in: Brendan Dolan was met 2-1 te sterk.

De World Grand Prix 2023 mocht worden geopend door een Nederlander: Dirk van Duijvenbode, in 2020 nog finalist, mocht beginnen tegen Brendan Dolan. ‘Titan’ heeft goede herinneringen aan het toernooi en wilde zich maar wat graag bewijzen. In de eerste set deed hij dat zeker: met een 17-darter brak hij Dolan meteen, waarna een 13-darter hem leg twee opleverde. Met een 98-finish voor een 14-darter stoomde hij flink door, waardoor de eerste set al binnen was.

In plaats van meteen door te drukken, kwam de Nederlander juist slapjes uit de onderbreking. Dolan kon in 18 pijlen de break grijpen, waarna hij ook zijn eigen leg hield. Scorend kwam Van Duijvenbode er even niet meer aan te pas. Hij wist de set met een knappe 76-finish nog even te verlengen, maar kon niet voorkomen dat Dolan de stand op 1-1 bracht. Het goede spel van de eerste set was compleet verdwenen en zou ook niet meer terug komen. Zonder heel goed te spelen was het de Noord-Ier die de eerste twee legs van set drie greep, waardoor hij voor de wedstrijd mocht gaan gooien. Van Duijvenbode kreeg één kans om zijn wedstrijd nog te redden, maar deze kans ging in rook op. Nadat hij op de World Matchplay al won van Michael van Gerwen, was Brendan Dolan nu te sterk voor de volgende Nederlander.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Dirk van Duijvenbode: 84.93 / 80%
Brendan Dolan: 84.6 / 37.5%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *