Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode

Van Duijvenbode strompelt naar zege op Puha

Dirk van Duijvenbode heeft het publiek in de Ziggo Dome een grote dienst bewezen. De Nederlander versloeg Haupai Puha, al ging het niet gemakkelijk.

In de Ziggo Dome haalde Dirk van Duijvenbode een kleine drie maanden geleden nog de finale, in de AFAS Live droomde hij van hetzelfde. Zijn World Series of Darts Finals begon hij tegen Haupai Puha. De Nieuw-Zeelander nam brutaal de leiding. Van Duijvenbode begon slordig aan de partij en kwam er scorend niet aan te pas. Hij won wel zijn eigen leg, maar zag Puha daarna ook zijn eigen leg houden.

In leg vier kwam de Nederlander al helemaal goed weg: Puha miste vijf pijlen op de dubbels om op 3-1 te komen, mede door het fluitende publiek. Van Duijvenbode profiteerde, waarna hij met een 14-darter een leg later zelf juist wel de break vond. Met een 130-finish voor een 12-darter leek hij de zenuwen helemaal weggespeeld te hebben. Niets was minder waar: hij zakte meteen weer weg. Puha kon met een 21-darter (!) terugbreken, nadat ‘Aubergenius’ vijf pijlen op de dubbels had gemist. Met een 15-darter kwam ‘Hopes’ op matchpoint. Toch kwam de wedstrijd nog volledig op zijn kop te staan. Puha miste één matchdart op de bull, waarna er een beslissende leg kwam. Van Duijvenbode opende met een 180 en bracht publiek álsnog in extase. Een 14-darter was genoeg om voor een feestje te zorgen in Amsterdam.

Dirk van Duijvenbode: 92.53 / 46.2%
Haupai Puha: 84.7 / 31.3%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *