Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode

Van Duijvenbode teleurgesteld over openingswedstrijd: ‘Het was bedroevend slecht’

Vrijdagavond werd de eerste ronde van de World Series of Darts Finals afgewerkt. Dirk van Duijvenbode was één van drie Nederlanders die in actie kwam en uiteindelijk nipt won van Haupai Puha. Na afloop sprak Darts Actueel met hem.

Na een gelijkopgaande start, maakte Van Duijvenbode het verschil in leg 5 door te breaken en liep daarmee uit naar 4-2. Toch zag hij de Nieuw-Zeelander toch als eerste op matchpoint komen. In leg 10 miste Puha een matchdart op de bull voor een 122-finish, waarna ‘Aubergenius’ met een 17- en 14-darter toch met 6-5 won.

“Het was gewoon niet goed. Je wil juist 110 gemiddeld gooien, maar voor mijn gevoel was het gewoon 78. Dat was het uiteindelijk niet, maar zo voelde het wel. Mijn recente polsblessure had hier niks mee te maken, daar heb ik niet last meer van tijdens het gooien. Alleen in het hoofd heeft het nog wel effect, dat heeft nog een nasleep. Je vertrouwt niet helemaal op je arm en je gaat er toch wat anders van gooien”, aldus een teleurgestelde Van Duijvenbode.

Van Duijvenbode treft zaterdagavond Gary Anderson in de tweede ronde, de Schot hebben de afgelopen weken weinig in actie gezien. Van Duijvenbode zegt dat het aan zijn kant veel beter moet: “Het enige wat je in eigen hebt is je eigen spel, voorbereiding en focus. Als hij met 110 gemiddeld op komt dagen, moet ik ook 110 gaan gooien. Ik moet er gewoon voor zorgen dat ik beter ga gooien dan. Ik vond vandaag bedroevend slecht. Het was nog wel 92 gemiddeld, maar je moet gewoon zorgen dat je richting de 100 gaat. Dan heb je tegen iedereen een kans.”

Bekijk hieronder het complete interview terug.

Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Van Duijvenbode teleurgesteld over openingswedstrijd: ‘Het was bedroevend slecht’