Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode - European Darts Matchplay 2023

Van Duijvenbode treft Humphries in finale in Trier

Dirk van Duijvenbode en Luke Humphries gaan het tegen elkaar opnemen in de finale van de European Darts Matchplay. Beide mannen zegevierden in twee spannende halve finales.

Joe Cullen vs Dirk van Duijvenbode

Dirk van Duijvenbode lijkt, met de World Matchplay in aantocht, zijn topvorm weer terug gevonden te hebben. De Nederlander maakte dit weekend indruk en hoopte zijn tweede finale op de European Tour dit jaar te halen. Joe Cullen was de hindernis die hiervoor genomen moest worden. Met een 108-finish was de start meteen uitstekend, maar de Nederlander zakte daarna twee legs compleet weg. Met een 12-darter herstelde hij echter snel de schade.

Een 127-finish leek in leg zes al enorm belangrijk te zijn. DVD kwam op 4-2, waarna en 16-darter hem op 5-2 bracht. Twee legs op rij mist ‘Aubergenius’ hierna echter pijlen op de dubbels, waardoor hij Cullen weer hoop gaf. De Engelsman sloot aan en wist met een 14-darter de stand zelfs op 5-5 te brengen. Beide mannen hielden vervolgens hun eigen leg, waardoor er een beslissende leg nodig was. Cullen begon hem met een 180, maar het was Van Duijvenbode die hem met een 78-finish eindigde. Zonder Price die hem dit keer kan stoppen gaat hij met vertrouwen de finale in.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Joe Cullen: 93.39 / 42.9%
Dirk van Duijvenbode: 93.26 / 33.3%

James Wade vs Luke Humphries

Hij toonde zich nog niet dit jaar, maar James Wade lijkt eindelijk zijn vorm weer te pakken te hebben. Voor het eerst dit jaar haalde hij een halve finale, waarin hij het op mocht gaan nemen tegen een ontketende Luke Humphries. Met legs in 13 en 12 pijlen toonde ‘Cool Hand Luke’ in de eerste twee legs ook meteen het bewijs hiervan. James Wade liet echter zien het nog beter te kunnen. Twee keer gooide ‘The Machine’ een 12-darter: een 150-finish werd gevolgd door een 130-finish. Een 16-darter van Humphries werd opgevolgd door een 11-darter van Wade: het niveau lag torenhoog.

Nadat Humphries zijn eigen leg hield kreeg hij weer de kans om te breken. Vier pijlen op de dubbels gingen echter in rook op, waardoor Wade ontsnapte. Twee legs later gooide de oudste van de twee wéér een 11-darter, waardoor een beslissende leg steeds dichterbij kwam. Na een 14-darter van Humphries lukte het Wade echter niet om deze dertiende leg eruit te slepen. Humphries vond tops voor een 13-darter, waardoor hij al voor de vijfde keer dit jaar de finale haalde.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
James Wade: 109.12 / 33.3%
Luke Humphries: 105.57 / 63.6%

Image courtesy of FOTO: Chris Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *