Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode

Van Duijvenbode uitgeschakeld: Cullen veel te sterk

Het is Dirk van Duijvenbode niet gelukt om de kwartfinales van de Grand Slam of Darts te bereiken. De Nederlander haalde zijn normale niveau niet en verloor met duidelijke cijfers van Joe Cullen; 10-4. Lees hier meer.

Gemiste dubbels Van Duijvenbode

Dirk van Duijvenbode mocht de laatste kwartfinale van de dag beginnen en leek dat goed te doen, totdat hij 3 pijlen miste op de dubbel. Joe Cullen strafte het meteen af en zorgde via dubbel 8 voor de break. Cullen vervolgde dit met een 13-darter in zijn eigen leg voor 2-0. In leg 3 kwam Van Duijvenbode op het scorebord, met een creatieve 86-finish werd het 2-1. Een leg later kreeg Van Duijvenbode twee pijlen op de dubbel voor de rebreak, maar miste opnieuw. Cullen gooide dubbel 10 met zijn laatste pijl en behield zo zijn eigen leg. Waar Van Duijvenbode in de vorige leg de kans liet liggen voor de break, liep in de laatste leg voor de pauze tegen de tweede break aan; Cullen produceerde een 10-darter voor 4-1!

Cullen geeft Van Duijvenbode geen kans

Na de pauze begon de Nederlander goed door de Engelsman gelijk terug te breaken voor 4-2. Cullen antwoordde sterk en liet Van Duijvenbode de break niet verzilveren. Met een 104-finish brak Cullen terug en breidde de voorsprong uit naar 8-2 in de tweede pauze, mede dankzij een 129-finish. De Nederlander haalde bij lange na niet zijn niveau, zowel scorend als finishend.

Cullen eenvoudig naar kwartfinales

Na de laatste pauze bleef Cullen doorgaan met waar hij mee bezig was; legs winnen. Een 92-finish zorgde voor de derde break aan zijn kant en kwam zo op matchpoint; 9-2. Een uitslag van 10-2 werd het niet, met een 18-darter brak ‘The Titan’ terug. Deze break verzilverde hij dit keer wél, via een 14-darter werd het 9-4. Verder kwam de Nederlander niet. In leg 14 kreeg Van Duijvenbode twee pijlen op dubbel 4 voor een 68-finish voor zijn derde leg op rij, maar miste. Cullen bleef koel en verzekerde zich via dubbel 7 van een ruime 10-4 overwinning en een plaats bij de laatste 8 tegen Michael Smith!

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Joe Cullen: 95,46 / 47,6%
Dirk van Duijvenbode: 93,47 / 23,5%

Image courtesy of FOTO: Tim Abell (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *