Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode

Van Duijvenbode uitgeschakeld in Praag, na matchdarts

Dirk van Duijvenbode is uitgeschakeld op de Czech Darts Open. De Nederlander kreeg twee matchdarts, maar moest toch het onderspit delven tegen Rowby-John Rodriguez. Lees hier meer.

Het was Rowby-John Rodriguez die de partij mocht beginnen en startte erg sterk. Met een 17-darter hield hij zijn eigen leg. Dirk van Duijvenbode antwoordde goed, met een 15-darter hield hij ook zijn eigen leg. De derde leg was een leg van goed niveau, beide heren stonden na 12 darts op tops. Uiteindelijk was het Rodriguez die met een 13-darter toch zijn eigen leg hield. In de vierde leg werd de eerste break van de partij geplaatst. Van Duijvenbode miste twee pijlen op de dubbel, waardoor Rodriguez via dubbel 9 op een 3-1 voorsprong kwam.

De Oostenrijker hield vervolgens zijn eigen leg opnieuw in 13 darts en had zo het verschil gemaakt; 4-1. Van Duijvenbode hield via dubbel 14 in leg 6 wel zijn eigen leg. Rodriguez leek vervolgens ook zijn eigen leg te houden, maar miste 7 pijlen op de dubbel. De Nederlander profiteerde en brak via dubbel 5 terug naar 4-3. Van Duijvenbode gooide in zijn eigen leg 80 uit en bracht daarmee de stand in evenwicht; 4-4. Rodriguez kon zijn scores even niet meer vinden en dat resulteerde in de vierde leg op een rij voor de Nederlander. Met een 76-finish kwam Van Duijvenbode op matchpoint; 5-4. ‘The Titan’ kreeg in zijn eigen leg twee matchdarts om de wedstrijd te beslissen, maar miste. Rodriguez bleef koel en zorgde via dubbel 8 voor een beslissende elfde leg. Van Duijvenbode begon erg slecht aan de beslissende leg, hij startte met drie scores van 40 wat uiteindelijk de doorslag gaf. Rodriguez gooide een maximale score en pakte via dubbel 10 een knappe 6-5 overwinning.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Rowby-John Rodriguez: 93,86 / 33,3%
Dirk van Duijvenbode: 95,06 / 33,3%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *