Dirk van Duijvenbode

Van Duijvenbode vecht zich langs Cross en haalt laatste 16

Dirk van Duijvenbode heeft zich na twee wedstrijden al verzekerd van een plek bij de laatste 16 op de Grand Slam of Darts. De Nederlander won van Rob Cross: 5-3.

Misschien wel dé wedstrijd van de zaterdagmiddag: Dirk van Duijvenbode vs Rob Cross. Beide mannen wonnen hun eerste wedstrijd en konden met een zege op zondag een goede stap maken richting de volgende ronde. Met een 116-finish voor een 15-darter liet Cross meteen zijn intenties zien, waarna hij een leg later één pijl miste voor de break. Van Duijvenbode onsnapte, maar zag twee legs later wel tegen een achterstand van twee legs op.

De Nederlander miste maar net dubbel 19 voor een 133-finish, waardoor het 3-1 voor Cross werd. Met een 10-darter brak ‘Aubergenius’ echter gelijk terug, waarna de stand weer op gelijke hoogte kwam met een 17-darter. Het momentum lag bij Van Duijvenbode: met een 18-darter vond hij nog een break en kwam hij op matchpoint. Een 15-darter volgde: plaatsing voor de laatste 16 was een feit. Cross moet nog aan de bak tegen Martin Schindler, terwijl Van Duijvenbode met een overwinning op Gawlas zijn 1e plaats vast zou kunnen stellen.