Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode

Van Duijvenbode verpulvert Gary Anderson

Zaterdag 10 oktober begonnen de kwartfinales van de World Grand Prix. De eerste partij van de avond ging tussen de Nederlander Dirk van Duijvenbode en de Schot Gary Anderson. Lees hieronder het verslag over de wedstrijd.

Van Duijvenbode begint eerste set goed

De eerste partij van de avond ging tussen Dirk van Duijvenbode en Gary Anderson. Van Duijvenbode mocht de wedstrijd beginnen. In de eerste set kwam Van Duijvenbode op 1-0 voorsprong. Anderson komt wel weer terug op 1-1 gelijke stand door dubbel 5 uit te gooien. Van Duijvenbode kwam even later op 2-1 voorsprong door dubbel 16 uit te gooien. Anderson kwam wel weer terug op 2-2 gelijke stand in de eerste set. Uiteindelijk kwam Van Duijvenbode op 1-0 in sets op voorsprong door een 96-finish uit te gooien.

Van Duijvenbode komt tweede set makkelijk door

Na de break kwam Van Duijvenbode op 1-0 voorsprong in set twee door dubbel 19 in één keer uit te gooien. Van Duijvenbode brak dus de leg van Anderson. Van Duijvenbode kwam ook 2-0 op voorsprong door een 50-finish uit te gooien in twee pijlen. Anderson maakte het weer 2-1 door een 46-finish uit te gooien. Maar dat maakte voor Van Duijvenbode niks uit, want hij pakte de tweede set en kwam op 2-0 voorsprong in sets.

Anderson vecht terug

Na de tweede break kwam Van Duijvenbode met 1-0 op voorsprong. In de tweede leg mistte Anderson teveel op de begindubbel, waardoor Van Duijvenbode kon profiteren en kwam dus zo op 2-0 voorsprong in set drie. Maar Anderson gooit wel weer een 97-finish uit om een leg te pakken. En even later komt ook Anderson op 2-2 gelijke stand in set drie. Anderson begint goed met een 160. Van Duijvenbode mistte wel een 152-finish voor de wedstrijd. Uiteindelijk pakte Anderson de derde set. Het stond 2-1 in sets voor Van Duijvenbode.

Van Duijvenbode wint makkelijk in set vier

In de vierde set komt Van Duijvenbode op 1-0 voorsprong door 53 uit te gooien. In de tweede leg begon Van Duijvenbode goed met 152. Van Duijvenbode mistte niks meer en kwam al gauw op 2-0 voorsprong in de vierde set. Anderson komt wel weer terug op 2-1. ”The Titan” bereikt de halve finale van de World Grand Prix 2020 door ”The Flying Scotsman” te verslaan met 3-1 in de vierde set.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Dirk van Duijvenbode: 94,29 / 50%
Gary Anderson: 88,02 / 46,67%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *