Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode

Van Duijvenbode verslaat King en bereikt finaledag

Dirk van Duijvenbode is het zaterdagmiddag gelukt om de finaledag van de Belgian Darts Open te bereiken. In een beslissende leg versloeg hij Mervyn King in een elfde leg.

Het was Dirk van Duijvenbode die de zevende partij van de middag mocht beginnen en hield de leg in 17 darts. Daarna ging het lang met de darts mee tot 3-2, Van Duijvenbode kwam voor de derde keer op voorsprong met een 12-darter. In de zesde leg plaatste Van Duijvenbode de eerste break van de partij door 69 uit te gooien voor een 4-2 voorsprong.

Echter kon Mervyn King meteen terug breaken. Met 6 perfecte pijlen en het gooien van dubbel 16 brak King en hield daarna zijn eigen leg in 16 darts voor een 4-4 tussenstand. Van Duijvenbode bleef koel en kwam met de tweede 69-finish van de partij opnieuw op voorsprong; 5-4. In leg 10 miste King de bull voor een 80-finish, maar mocht terugkomen. Van Duijvenbode miste tops voor een 116-finish waarna King er via dubbel 4 5-5 van maakte. In de beslissende leg gooiden beide heren een 180’er en misten beide een matchdart, maar uiteindelijk was het ‘Aubergenius’ die tops vond en met een 6-5 zege de laatste 16 bereikte.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Dirk van Duijvenbode: 99,53 / 42,9%
Mervyn King: 95,71 / 27,8%

Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *