Dartsactueel.nl | H├ęt dartnieuws van dit moment!

Search
Dirk van Duijvenbode

Van Duijvenbode wint Nederlands onderonsje in Kiel

Dirk van Duijvenbode is doorgedrongen tot de laatste 16 van de Baltic Sea Darts Open. In een Nederlands onderonsje werd Richard Veenstra met 6-3 verslagen. Lees hier meer.

De laatste wedstrijd van de middagsessie van dag 2 van de Baltic Sea Darts Open werd gestart door Richard Veenstra. In 16 darts hield hij ook eenvoudig zijn eigen leg. In de tweede leg stonden beide heren na 12 pijlen op tops. Van Duijvenbode miste tops om zijn eigen leg te houden, terwijl Veenstra tops wel gooide voor een break en een 2-0 voorsprong. Een leg later kreeg Veenstra twee pijlen op tops om de break te verzilveren, waarvan Van Duijvenbode door een belangrijke 72-finish te gooien voor de rebreak. Met een 13-darter stond hij na vier legs weer helemaal gelijk; 2-2.

In de vijfde leg verloor Veenstra ook het momentum, hij vond de benodigde triples niet. Van Duijvenbode strafte dit meteen af, met een 18-darter werd Veenstra gebroken en een 19-darter zorgde voor een 4-2 voorsprong. Vervolgens gingen er 2 legs met de darts mee. Bij een stand van 5-3 miste Veenstra een 102-finish om in de wedstrijd te blijven, Van Duijvenbode produceerde een 94-finish met twee keer dubbel 19 om de wedstrijd met 6-3 naar zich toe te trekken.

‘Aubergenius’ zal het in de laatste 16 opnemen tegen de winnaar van de partij die zaterdagavond op het programma staat, Michael Smith tegen Niko Springer.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Dirk van Duijvenbode: 88,36 / 37,5%
Richard Veenstra: 87,55 / 42,9%

Image courtesy of FOTO: Karim Rahnama (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Van Duijvenbode wint Nederlands onderonsje in Kiel