Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Dirk van Duijvenbode

Van Duijvenbode door naar kwartfinale na spannende partij

De eerste partij van de avondsessie was tussen Dirk van Duijvenbode en Michael Smith. In de eerste ronde versloeg Dirk van Duijvenbode zijn landgenoot Danny Noppert en Michael Smith won zijn eerste ronde tegen Ross Smith. Lees hieronder hoe de partij van Dirk van Duijvenbode tegen Michael Smith ging.

Van Duijvenbode mocht te wedstrijd beginnen. Van Duijvenbode begon sterk aan de wedstrijd en kwam op 1-0 voorsprong. Van Duijvenbode zat lekker in de wedstrijd. Hij kwam al snel op 2-0 voorsprong met een 12-darter. Een leg daarna kwam Van Duijvenbode ook op 3-0 voorsprong met nog een 12-darter. Maar daarna ging het de andere kant op. Smith kwam op 3-1 met een 11-darter. Daarna kwam Smith met 3-2 terug door een 59-finish uit te gooien.

Na de eerste break kwam Smith weer terug tot 3-3 gelijke stand met een 15-darter. Daarna kwam Smith op 4-3 voorsprong met een 12-darter door een 86-finish uit te gooien. Later kwam Smith nog op 5-3 voorsprong. Smith bleef maar steeds goed spelen. Smith kwam namelijk ook op 6-3 voorsprong. Uiteindelijk kwam Van Duijvenbode nog terug op 6-4 met een 14-darter.

Na de tweede break kwam Van Duijvenbode terug op 6-5 door dubbel 20 uit te gooien met zijn eerste pijl. Maar een leg daarna kwam Smith weer op 7-5 voorsprong met een 90-finish. In de dertiende leg mistte Van Duijvenbode vaak de dubbel 16, maar uiteindelijk gooide hij dubbel 16 uit en kwam hij op 7-6. Een leg daarna begon Smith weer met een 180 en een 140, die leg won hij ook en kwam op 8-6 voorsprong. Een leg daarna gooide Van Duijvenbode een 12-darter om op 8-7 te komen. Daarna kwam Van Duijvenbode op 8-8 gelijke stand. Daarna kon Smith op 9-8 voorsprong maar dat gebeurde niet. Hij mistte de grote 3 om een 11-finish uit te gooien. Van Duijvenbode pakte die leg en gooide dubbel 5 uit met zijn derde pijl. Uiteindelijk in de achtiende leg pakte ”Aubergenius” de laatste door een 110-finish uit te gooien. Van Duijvenbode won met 10-8 van Smith en is door naar de kwartfinale.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael Smith: 92,13 / 40%
Dirk van Duijvenbode: 92,44 / 33,33%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *