Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek

Van Gerwen afgeslacht door geweldig spelende Whitlock

Michael van Gerwen wil graag de tweede Nederlander worden in de Halve Finale, maar moet daarvoor eerst langs Simon Whitlock. De Australiër versloeg hem al op de World Matchplay, gaat het ‘The Wizard’ opnieuw lukken?

Whitlock begon de eerste set sterk. Na het winnen van de eigen leg (1-0), breakt hij de Nederlander direct met een fraaie 107-finish (2-0). Van Gerwen pakt dan nog wel een leg (2-1), maar kan niet voorkomen dat Whitlock hem voor de tweede maal breakt (3-1).

In de set van Van Gerwen verrast Whitlock opnieuw. De man die eigenlijk niet aan het toernooi zou meedoen, breakt voor de derde maal. Met een sterke 100-finish via tops tops, maakt hij 1-0. Ook de tweede leg gaat naar de Australiër, die met name sterk is op de dubbels. Een 58-finish zorgt voor de 2-0 voorsprong. Van Gerwen heeft het moeilijk op de dubbels en weet pas in zijn tweede beurt te openen. Whitlock krijgt dus alle tijd om naar een dubbel toe te bouwen. Een 61-finish staat op hem te wachten. Enkele bull en dubbel 18 werden binnen twee pijlen geraakt. Terwijl Whitlock naar 2-0 in sets gaat, zal Van Gerwen achter zijn oren krabben.

Ondanks een kans op dubbel 20, pakt Whitlock alsnog zijn eigen leg via dubbel 8 (1-0). Het leek de verkeerde kant op te gaan voor de Nederlander. Van Gerwen pakte zijn tweede leg van de wedstrijd door 20 uit te gooien (1-1). Een mindere leg van Whitlock wordt niet afgestraft door ‘Mighty Mike’. De Australiër kan zonder enige moeite 32 uit gooien en komt op matchpoint (2-1). In de allesbepalende leg mist Van Gerwen opnieuw een setje pijlen aan de openingsdubbel, terwijl Whitlock direct opent. Dit resulteert in de 170-misser van Whitlock die uitmondt in de winnende leg van de volgende beurt. Michael van Gerwen ligt uit het toernooi!

Gemiddeldes / dubbelpercentages:
Simon Whitlock: 101.72 / 50.00%
Michael van Gerwen: 96.84 / 16.67%

Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *