Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen

Van Gerwen als groepshoofd door

In de laatste speelronde van Poule G speelt Michael van Gerwen tegen John Henderson. Na overwinningen op Joe Cullen en op Lisa Ashton is Van Gerwen bijna zeker van de laatste 16, Van Gerwen heeft een leg nodig voor kwalificatie en twee legs voor de nummer 1 positie. John Henderson zou met 5-0 winnen om nog door te gaan. Lees hier alles over deze wedstrijd.

Van Gerwen beslist de zaken snel

Mocht Henderson nog de illusie hebben gehad dat hij kans maakte om door te gaan, dan zou hij drie keer moeten breken. In de eerste leg leek Henderson nog wel druk te kunnen zetten op Van Gerwen, maar hij antwoordde met een 180-er om 192 weg te zetten. Henderson kreeg een pijltje om 101 weg te poetsen, maar hij mistte D12. Van Gerwen wist zich na een leg de plaatsen voor de laatste 16. Met een 15-darter wist Van Gerwen ook te breken voor de tweede leg en zo is hij ook de groepshoofd. De rest van de wedstrijd zou ook zakelijk afgedaan kunnen worden.

Er werd natuurlijk wel door gedart, maar Van Gerwen haalde niet het niveau van zijn afgelopen wedstrijden. Met een gemiddelde van 93.94 wist hij de wedstrijd wel te domineren, ook omdat Henderson niet aan het scoren kwam. Van Gerwen had er af en toe een 180-er tussen zitten om scorend het verschil te maken. Uiteindelijk kwam Henderson niet verder dan een leg, Van Gerwen wist de wedstrijd af te sluiten door twee dubbele bullen te gooien en een enkele. Michael van Gerwen wist de zaken snel te beslissen en neemt het donderdag op tegen de winnaar van Anderson tegen Barneveld.

Gemiddelde / finishpercentage:
Michael van Gerwen: 93.94 / 41.7%
John Henderson: 86.83 / 20%

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *