Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen

Van Gerwen bereikt eenvoudig finale PCF

Michael van Gerwen heeft de finale bereikt van de Players Championship Finals. In de halve finales had Luke Humphries geen antwoord op de sterk Nederlander. Lees hier meer.

Van Gerwen start sterk, Humphries antwoordt

Michael van Gerwen mocht de tweede halve finale beginnen en deed dat uitstekend met een 13-darter. Een leg later plaatste de Nederlander meteen de break, nadat Luke Humphries twee pijlen miste op de dubbel. Een 120-finish zorgde er vervolgens voor dat de break werd verzilverd; 3-0. In de vierde leg kwam Humphries op het scorebord, dit werd gedaan door een knappe 70-finish. In de laatste leg voor de pauze kreeg Van Gerwen twee pijlen op dubbel 19 om met een 4-1 voorsprong de pauze in te gaan, maar miste. Humphries bleef rustig en brak via dubbel 8 terug naar 3-2.

Van Gerwen plaatst een break

Na de pauze wist Humphries de halve finales gelijk te trekken door 68 uit te gooien. Daarna deed Van Gerwen er toch een schepje bovenop, met een 14-darter hield hij zijn eigen leg waarna hij met een 11-darter (6 perfecte pijlen) de tweede break plaatste. Via dubbel 5 verzilverde de Nederlander een leg later de break voor een 6-3 voorsprong. In de laatste leg voor de pauze hield Humphries zijn eigen leg en verkleinde zijn achterstand tot 6-4.

Van Gerwen loopt uit

Na de tweede pauze gingen er drie legs met de darts mee. Bij een stand van 8-5 werd de Engelsman nog een keer gebroken, dit deed Van Gerwen met een 14-darter. Ook deze break werd verzilverd, een 78-finish zorgde ervoor dat ‘Mighty Mike’ de laatste pauze in ging met nog één leg verwijderd van de finale; 10-5.

Van Gerwen simpel naar de halve finales

Na de pauze maakte Van Gerwen het meteen af. Humphries miste 3 pijlen op de dubbel om zijn eigen leg te houden, Van Gerwen gooide 86 uit voor een 11-5 overwinning en een plaats in de finale, waar hij Rob Cross treft.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 101,59 / 50%
Luke Humphries: 93,9 / 31,3%

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *