Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen

Van Gerwen bereikt kwartfinales in Gibraltar

Michael van Gerwen is doorgedrongen naar de kwartfinales van de Gibraltar Darts Trophy. Bij de laatste 16 werd er met 6-4 gewonnen van Jose de Sousa. Lees hier meer.

Michael van Gerwen mocht de vijfde partij van de middag starten en deed dat met een 66-finish om zijn eigen leg te houden. Jose de Sousa hield ook zijn eigen leg, dit deed hij met een 17-darter. Daarna gingen er nog 2 legs met de darts mee. In de vijfde leg miste Van Gerwen 5 pijlen om zijn eigen leg, waardoor De Sousa met zijn derde 17-darter van de partij de break pakte en op een 3-2 voorsprong kwam.

De break werd een leg later niet verzilverd, dit keer miste De Sousa pijlen op de dubbel. Van Gerwen kon hierdoor via tops meteen terug breaken. Ook Van Gerwen kon de break niet vervolgen met het houden van zijn eigen leg. De Sousa stond klaar om te profiteren en zorgde met een 56-finish voor de derde break op een rij. Van Gerwen antwoordde ijzersterk, met een 11-darter brak hij meteen terug en kwam met een 19-darter als eerste op matchpoint; 5-4. In de tiende leg kreeg De Sousa één kans om er een elfde leg uit te slepen, maar kreeg 66 niet uit. Van Gerwen gooide dubbel 10 uit en zo zien we hem later vanavond terug in de kwartfinales.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 96,67 / 37,5%
Jose de Sousa: 87,71 / 44,44%

Image courtesy of FOTO: Kelly Deckers (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *