Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen - World Matchplay 2023

Van Gerwen blijft winnen in Amsterdam: Van den Bergh weer geklopt

Michael van Gerwen heeft de halve finales op de World Series of Darts Finals bereikt. De Nederlander rekende in een spannende partij af met Dimitri van den Bergh: 10-8.

Nederland vs België in Amsterdam: Michael van Gerwen hoopte voor eigen publiek Dimitri van den Bergh aan de kant te zetten. De Nederlander maakt deze week een relaxte indruk, maar hoopt maar wat graag de World Series of Darts Finals op zijn naam te schrijven. Van den Bergh lijkt echter ook in vorm, en dat bleek meteen in de eerste legs. Voor de eerste break gooide hij maar liefst twee keer zes perfecte pijlen, waardoor hij Van Gerwen weinig kansen gaf. De Nederlander hield wel zijn eigen legs, maar ging dus met een 3-2 achterstand de pauze in.

Breaks over en weer

Vanuit de pauze was het Van den Bergh die de eerste klap uitdeelde. De Belg vond een break, waardoor hij zijn voorsprong uitbreidde. Van Gerwen sloeg meteen terug, maar hij kon de break niet verzilveren. ‘Mighty Mike’ miste tops, waardoor Van den Bergh meteen weer toesloeg. Toch gingen beide mannen de tweede pauze in met een 5-5 stand. Van Gerwen vond weer een break, waarna een 123-finish op de bull hem zijn eigen leg opleverde.

Van Gerwen slaat toe op juiste moment

In leg elf vond Van Gerwen dan eindelijk waar hij naar op zoek was. Met een 13-darter brak hij Van den Bergh, waardoor hij voor het eerst in deze wedstrijd op voorsprong kwam. Een 89-finish volgde, waardoor de stand op 7-5 in het voordeel van de Nederlander werd gezet. Het gat was geslagen. Van den Bergh kon vanaf hier wel steeds zijn eigen legs houden, maar Van Gerwen deed dit ook. Onder andere een knappe 72-finish, met Van den Bergh op 54, hielp hiermee. De eerste twee matchdarts werden door de nummer twee van de wereld nog gemist op dubbel 3, maar een 95-finish een leg later bezorgde hem alsnog de overwinning. Luke Humphries wacht vanavond in de halve finale.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages
Michael van Gerwen: 103.91 / 43.48%
Dimitri van den Bergh: 99.52 / 38.1%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *