Dartsactueel.nl | Het meest actuele dartnieuws van dit moment!

Van Gerwen boekt belangrijke overwinning, Van Barneveld verliest opnieuw

Afgelopen avond werd de zesde speelronde van de Premier League gespeeld in Nottingham. De UK-kampioen Nathan Aspinall mocht het als ‘Contender’ opnemen tegen Michael Smith. Lees hier meer over de afgelopen avond. 

Nathan Aspinall vs Michael Smith
De eerste partij van de avond ging tussen de contender Nathan Aspinall en de nummer 8 Michael Smith. Aspinall begon erg stroef aan de partij, waardoor Smith de eerste 4 legs pakte waarin Aspinall al 10 dubbels miste. In de vijfde leg miste Smith tops voor 5-0, met een 49-finish hield Aspinall zijn eigen leg voor 4-1. Met een knappe 112-finish hield Smith ook zijn eigen leg voor 5-1. In de zesde leg stond Smith op tops te wachten voor het punt, maar met een magistrale 158-finish hield Aspinall toch zijn eigen leg voor 5-2. Met een 16-darter hield Smith zijn eigen leg en pakte het eerste punt. Aspinall miste in zijn leg 3 darts op tops, Smith mocht terugkomen en pakte met een 127-finish de 7-3 overwinning.

James Wade vs Mensur Suljovic
James Wade noteerde vorige week nog een ‘whitewash’ tegen Daryl Gurney, waardoor hij de koppositie in de Premier League veroverde. Voor hem was het vanavond de opdracht af te rekenen met Mensur Sujlovic. Er is niks mis met het spel van de Oostenrijker, maar toch pakte hij nog niet heel veel punten. Tegen Wade begon hij ook erg goed. Hij kwam nog met 1-0 achter, maar een 12 en 16-darter leverde hem een voorsprong op. Met een 66-finish na een 180 brak Wade toch weer terug en kwam hij op gelijke hoogte. Een 14-darter leverde Suljovic meteen weer de break terug op, waarna hij zijn eigen leg hield in 18 pijlen na vier missers van Wade. Een 11-darter bracht Wade nog een leg, maar daarna pakte Suljovic legs in 14, 15 en 16 pijlen. ‘The Gentle’ won zo met 7-3 en pakte zijn tweede overwinning dit jaar.

Rob Cross vs Raymond van Barneveld
De problemen voor Raymond van Barneveld worden met de week groter. Hij stond er na vorige week al slecht voor, de eerste twee wedstrijden van vanavond hebben zijn situatie alleen nog maar erger gemaakt. Het is nu aan hem zelf om nog voor de ommekeer te zorgen. Zijn tegenstander, Rob Cross, was echter niet van plan om zo maar even mee te werken. ‘Voltage’ schoot werkelijk waar uit de startblokken met een 129-finish en 12-darter, gevolgd door een 13-darter. RVB herpakte zich en met een 15-darter pakte hij de break terug. Een 14-darter in zijn eigen leg bracht hem weer op gelijke hoogte, maar doordat hij een leg later twee pijlen op de dubbels miste was het Cross die de leiding in de wedstrijd weer pakte. De Engelsman vervolgde met legs in 12 en 14, waardoor RVB weer in de problemen kwam. Na een gemiste dubbel van Barney pakte Cross nog maar weer eens een break. Een leg later kreeg hij zelfs 4 matchdarts, maar doordat deze allemaal werden gemist kreeg RVB de kans om 88 uit te gooien voor toch nog een leg. Meer zat er echter niet in, een 18-darter betekende het einde van de wedstrijd: 7-3.

Gerwyn Price vs Michael van Gerwen
De derde partij ging tussen twee spelers die evenveel punten hadden, de ongeslagen Gerwyn Price en de nummer 1 van de wereld Michael van Gerwen. De wedstrijd begon erg matig. Zo hield Price zijn eigen leg in 18 darts en Van Gerwen zelfs in 21 darts. Met een 15-darter wist Van Gerwen te breaken en verzilverde de break met een 19-darter voor 3-1. Met een 14-darter hield Price zijn eigen leg voor 3-2. Met een 13-darter hield Van Gerwen zijn eigen leg voor 4-2, nadat Price een 108-finish miste. In de zevende leg miste Price 2 darts op de dubbel om zijn eigen leg te houden, met een geweldige 132-finish via de bull brak Van Gerwen voor de tweede keer voor 5-2. Met een 13-darter verzilverde de Nederlander de break en had hij het punt binnen. In de achtste leg kreeg Price nog één kans om in de wedstrijd te bleven, maar miste de 77-finish. Via D12 pakte Van Gerwen een duidelijke 7-2 overwinning!

Peter Wright vs Daryl Gurney
De laatste partij van de avond ging tussen Peter Wright en Daryl Gurney. De eerste 5 legs van de partij gingen met de darts mee. Gurney miste in zijn eigen leg 7 darts op de dubbel voor 3-3, via tops brak Wright naar 4-2. Wright miste vervolgens een 65-finish voor 5-2, Gurney brak gelijk terug naar 4-3. Met een fantastische 11-darter brak Wright en hield zijn eigen leg met een 90-finish voor het eerste punt; 6-3. Gurney hield vervolgens zijn eigen leg met een 13-darter voor 6-4. In de elfde leg miste Wright een 113-finish voor de overwinning, met een 56-finish brak Gurney terug naar 6-5. De laatste leg mocht Gurney beginnen, maar deed dat met een score van 28. Dankzij scores van 180, 140 en 93 stond de Noord-Ier toch na 12 op 60. Wright kreeg 121 niet uit. Gurney gooide 60 uit en pakte daarmee een heel belangrijke punt.

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning
Deel dit:
Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.