Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Van Gerwen, Cross, Hopp en Whitlock halve finalisten in München

Afgelopen avond werden de kwartfinales voor de German Darts Grand Prix gespeeld. O.a Michael van Gerwen kwam in actie. Lees hier meer.

Michael van Gerwen en Ted Evetts begon de avond met de eerste kwartfinale. De eerste 5 legs gingen met de darts mee, waaronder een 144-finish van Evetts. Met een 14-darter brak Van Gerwen naar 4-2 en hield vervolgens zijn eigen leg voor 5-2. Met een 17-darter hield Evetts zijn eigen leg en kwam terug tot 5-3. Met een knappe 128-finish brak Evetts terug naar 5-4 en verzilverde de break voor 5-5. Uiteindelijk was het Van Gerwen die zijn eigen leg met een 102-finish in 12 darts pakte.

De tweede kwartfinale ging tussen Rob Cross en Mensur Suljovic. De eerste 4 legs gingen met de darts mee. Met een knappe 94-finish in 11 darts brak Cross en hield zijn eigen leg in 13 darts voor 4-2. Suljovic kwam vervolgens sterk terug, want met twee 15-darters en een 16-darter werd het 5-4 voor de Oostenrijker. Met een 12-darter van ‘Voltage’ moest er wederom een beslissende leg komen. Uiteindelijk was Cross te sterk met een 13-darter.

De derde kwartfinale ging tussen Max Hopp en Karel Sedlacek. Sedlacek begon scherp aan de partij, want met een 64-finish brak de Tsjech gelijk. Hopp brak echter gelijk terug met een 102-finish voor 1-1. Hopp begon beter te spelen en pakte drie legs op een rij voor een 4-1 voorsprong. Vervolgens gingen er 3 legs met de darts mee, waardoor het 5-3 voor de Duitser stond. Met een 14-darter brak Sedlacek terug en via tops kwam de Tsjech op 5-5. In de beslissende leg was het toch de ervaren Hopp die met een 13-darter de zege pakte.

De laatste kwartfinale ging tussen Simon Whitlock en Joe Cullen. Cullen had vrij weinig in te brengen, want de eerste 5 legs gingen allemaal naar de Australiër. Met een knappe 68-finish brak Cullen nog wel terug naar 5-1, maar met een 16-darter bereikte Whitlock sinds lange tijd weer eens een halve finale op een Euro Tour!

Image courtesy of FOTO: Lawrence Lustig (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *