Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoeken
Michael van Gerwen

Van Gerwen dankzij goede start naar finaledag in Gibraltar

Zaterdagavond werden de laatste 8 tweede ronde partijen van de Gibraltar Darts Trophy afgewerkt. In de zesde partij nam Michael van Gerwen het in een kraker op tegen Rob Cross. Lees hier alles terug van die partij.

Michael van Gerwen mocht de partij beginnen en deed dat goed met een 112-finish. Een leg later plaatste de Nederlander meteen de break in 13 darts en verzilverde die in 16 darts voor een snelle 3-0 voorsprong. Een leg later kwam ook Rob Cross op het scorebord, door met een 94-finish zijn eigen leg te houden. Cross was goed bezig om te gaan breaken, maar miste een 62-finish op dubbel 16. Hierdoor kon Van Gerwen met een 92-finish met twee keer dubbel 16 toch nog zijn eigen leg houden; 4-1.

Een leg later leek Van Gerwen hetzelfde te doen, maar miste ook pijlen op de dubbel. Cross hield via dubbel 4 toch nog zijn eigen leg. In leg 7 kreeg ‘Voltage’ opnieuw pijlen op de dubbel voor de break, maar miste weer twee keer op dubbel 16. Van Gerwen bleef koel en kwam via tops op matchpoint; 5-2. In de achtste leg kreeg Van Gerwen al twee matchdarts op een 88-finish, maar werden gemist. Hierdoor hield hij Cross in de wedstrijd die via dubbel 8 terug kwam tot 5-3. Daar bleef het ook bij voor de Engelsman, want met een 92-finish in 11 darts wist ‘Mighty Mike’ met 6-3 te winnen.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 100,17 / 42,86%
Rob Cross: 92,70 / 21,43%

Image courtesy of FOTO: Nándor Vörös (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *