Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen

Van Gerwen dendert door naar finale in Blackpool

Voor het eerst sinds 2016 heeft Michael van Gerwen weer de finale op de World Matchplay bereikt. In een spannende halve finale rekende hij af met Dimitri van den Bergh: 17-14.

Danny Noppert lukte het niet, maar kon Michael van Gerwen dan wel de finale van de World Matchplay bereiken? Met Dimitri van den Bergh wachtte hem in ieder geval wel een flinke uitdaging. De Belg won 12 van de 13 wedstrijden die hij ooit speelde op dit toernooi. Met een 13-darter begon hij ook hier scherp. Van Gerwen sloot aan, waarna Van den Bergh het met een 12-darter en 116-finish nog beter kon. Meerdere missers van MVG in de twee legs die volgden zorgden er zelfs voor dat ‘The Dream Maker’ met 4-1 de eerste onderbreking in ging.

Wedstrijd gaat op en neer

Na een 16-darter in zijn eigen leg toverde Van Gerwen uit het niets een 10-darter uit de hoge hoed. Een 16-darter later was de schade helemaal hersteld. Van den Bergh kwam de klap te boven en noteerde zelf twee 15-darters. Na de tweede onderbreking misten beide mannen wat dubbels: Van Gerwen profiteerde dit keer. Beide mannen hielden hun eigen legs, waarna het aan de Belg was om met een 8-7 voorsprong de derde pauze in te gaan.

Van den Bergh breekt alsnog

Met een 12-darter vloog ‘Mighty Mike’ uit de pauze, maar de dubbels bleven toch een probleem in deze partij. Ook Van den Bergh was niet altijd helemaal scherp, waardoor beide mannen van elkaar konden profiteren. Met legs in 15 en 11 vond ‘The Dream Maker’ toch ineens een versnelling, waardoor hij op 11-9 kwam. Met een 114-finish uit de onderbreking deelde hij nog een klap uit aan de Nederlander. Hij kon nog een klap uitdelen, maar twee missers op dubbel 12 voorkwamen dit. Van Gerwen herstelde zich, waarna hij nu de jacht kon inzetten. Vanaf een 13-10 achterstand won hij drie legs op rij, waardoor de stand weer gelijk kwam. Drie legs later was daar dan ook eindelijk het moment waar hij de hele partij op had gewacht: met een 13-darter kwam hij op voorsprong. Legs in 14 en 13 volgden. Van den Bergh was toch kapot gespeeld, waardoor Van Gerwen dan eindelijk weer de finale op de World Matchplay haalde.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Dimitri van den Bergh: 95.32 / 36.8%
Michael van Gerwen: 98.9 / 34%

Image courtesy of FOTO: Taylor Lanning (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *