Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoeken
Michael van Gerwen - European Championship 2023

Van Gerwen derde Nederlander in kwartfinale

Micheal van Gerwen heeft zich zaterdagavond na een uitstekende partij tegen de Duitser Ricardo Pietreczko (10-7) weten te plaatsen bij de laatste 8 spelers voor het European Championship.

Van Gerwen had zich via een moeizame partij tegen een goed gooiende Madars Razma weten te plaatsen voor de 2e ronde. MvG kreeg zelfs matchdarts tegen, maar wist deze te overleven. Zijn tegenstander Pietreczko wist zich met uitstekend spel te plaatsen voor de partij tegen van Gerwen. In de 1e ronde wist ‘Pikachu’ de titelverdediger Ross Smith naar huis te sturen me een gemiddelde van dik 104.

De eerste sessie begon direct sterk van beide mannen. De Duitser nam met een 167-finish direct de leiding waarna MvG de 2e leg met vijf perfecte pijlen op rij begon. Na wat moeite op de dubbels toch 1-1. In de volgende legs waren beide mannen wat slordig en wisselvallig in zowel het scoren als finishen. Twee breaks op rij. Door het gooien van een 180 gevolgd door een 80 check wist Pikachu’ de voorsprong te pakken bij de onderbreking, 2-3.

In de tweede sessie startte de Nederlander weer eens met vijf perfecte pijlen, wat resulteerde in de eerste 10-darter van het toernooi, 3-3. Van Gerwen knalde door met een 140-finish in 12 darts om de break te pakken en op voorsprong te komen, 4-3. Waar de Nederlanderd de triples makkelijk bleef vinden had Pietreczko wat meer moeite. MvG mistte de dubbel 12 voor een 144-finish, maar de beurt hierna werd de eigen leg alsnog behouden, 5-3. ‘Pikachu’ wist weer eens een 180’er te gooien aan het begin van zijn leg wat hem weer in het zadel hielp om zijn leg te behouden, 5-4. Met een 82-check op tops wist MvG de stand op 6-4 te brengen bij de tweede onderbreking.

Sessie drie begon voor beide mannen goed, met een 72-check behield de Duitser zijn leg. Ook de daaropvolgende drie legs gingen met de darts mee, waaronder een 145-finish voor MvG, 8-6. De leg hierna was het verschil in scorend vermogen te groot waardoor de Nederlander weer een break kon pakken, 9-6. Toch was ‘Pikachu’ niet van plan op te geven, met een 13-darter wist hij terug te breaken. Pietreczko wist een goede eigen leg te spelen maar was met het uitgooien niet scherp genoeg waarna Van Gerwen de wedstrijd wist te beslissen met een 110-finish; 10-7.

Zondagmiddag wacht in de kwartfinale het Nederlandse talent Gian van Veen.

Gemiddeldes / Dubbelpercentages:
Michael van Gerwen: 104.12 / 47.62%
Ricardo Pietreczko: 95.19 / 43.75%

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *