Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Zoek
Michael van Gerwen

Van Gerwen door na opgave Wright, Cross maakt indruk

Zonder te spelen heeft Michael van Gerwen de halve finales van het German Darts Championship bereikt. Ook Van den Bergh, Gurney en Cross zitten nog in het toernooi.

Een uur voordat de kwartfinales van het German Darts Championship zouden beginnen bracht de PDC het nieuws naar buiten dat Peter Wright zich had teruggetrokken. De Schot zou het in het eerste duel van de avond opnemen tegen Michael van Gerwen maar bleek te veel last te hebben van een rugblessure. Van Gerwen kreeg een BYE naar de halve finale, waardoor er nog drie kwartfinales overbleven.

Dimitri van den Bergh vs Michael Smith

Dimitri van den Bergh haalde twee weken geleden pas zijn eerste kwartfinale op de European Tour. Vandaag lukte het hem weer, en was er weer een nieuwe kans om ook een halve finale te halen. Tegen Michael Smith begon het stroperig. Beide mannen scoorden in de eerste legs niet goed, maar met beide een 19-darter konden ze vanaf 1-1 gewoon proberen de draad op te pakken. Smith lukte dit totaal niet. Met legs in 17, 15 en 15 pijlen greep Van den Bergh snel een 4-1 voorsprong. Door een leg daarna twee pijlen op dubbel 7 te missen liet hij Smith nog wel even in de wedstrijd, maar door gewoon keurig zijn eigen legs te houden kwam hij nooit echt meer in de problemen. De Belg stootte zo door naar de laatste vier.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Dimitri van den Bergh: 87.77 / 28.6%
Michael Smith: 86.12 / 17.6%

Daryl Gurney vs Jonny Clayton

Op één of andere manier weet Daryl Gurney in Hildesheim altijd het beste uit zijn spel te halen. In 2019 won hij hier zijn eerste (en tot nu toe enige) European Tour, terwijl hij in andere edities ook vaak ver kwam. Met een kwartfinale hier liet hij dat weer zien, maar er zat nog wel wat meer in. Hij opende met een 18-darter, waarna Clayton een heerlijke 138-finish gooide. Gurney liet zien dat het nog beter kan en volgde dit op met een 164-finish. Het niveau lag hoog en Clayton leek dat het beste vol te kunnen houden. Met legs in 14, 13 en 17 pijlen nam hij met 4-2 de voorsprong, maar door legs in 13 en 14 pijlen uit te gooien trok Gurney de stand weer gelijk. Beide mannen hielden hierna hun eigen leg, waardoor de beslissing in de laatste leg moest vallen. Clayton zette zich hierin weg op dubbel 12, maar met een 124-finish op de bull sleepte Gurney de overwinning toch nog naar zich toe. Een knappe prestatie van de Noord-Ier.

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Daryl Gurney: 95.2 / 35.3%
Jonny Clayton: 99.91 / 41.7%

Rob Cross vs Karel Sedlacek

De verrassing van dit toernooi mocht de kwartfinales afsluiten met een duel tegen Rob Cross. Karel Sedlacek schakelde met Lewis, Dobey en De Sousa al drie grote namen uit en hoopte ook de baas te zijn over Cross. Het was de Engelsman die de eerste leg won, maar daarna nam de Tsjech het initiatief. Met een 15-darter brak hij Cross om op 2-1 te komen, maar ‘Voltage’ sloeg echter snel terug met een 104-finish. Een leg later was het aan Sedlacek om een klap uit te delen: Cross miste drie pijlen op de dubbels, waarna een 102-finish van ‘Evil Charlie’ volgde. Met een 15-darter verzilverde hij deze break nu wel. Toch zou het hierbij blijven. Cross versnelde en met legs in 14, 15 (met 117-finish), 15 (met 129-finish) en 13 voltooide hij de comeback. Kan de Engelsman dan eindelijk een European Tour winnen?

Gemiddeldes/Dubbelpercentages:
Rob Cross: 101.07 / 35.3%
Karel Sedlacek: 90.06 / 30.8%

Image courtesy of FOTO: Kieran Cleeves (PDC)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *