Dartsactueel.nl | Hét dartnieuws van dit moment!

Search
Michael van Gerwen - Dutch Darts Championship 2023

Van Gerwen door naar halve finales, Noppert nipt onderuit

Er zijn nog vier spelers in de race om de titel in Leeuwarden. Michael van Gerwen, Dave Chisnall, Damon Heta en Luke Humphries hebben zich geplaatst voor de halve finales van het Dutch Darts Championship. Lees hier meer.

Michael van Gerwen is doorgestoten naar de halve finales. De Nederlander rekende af met het Ierse talent Keane Barry. Barry was in de openingsfase de betere, maar miste teveel dubbels. Van Gerwen profiteerde, waarna hij in de eindfase uitliep naar een 6-2 overwinning.

Danny Noppert is uitgeschakeld. De Nederlander dwong mede dankzij finishes van 142 en 167 een beslissende leg af tegen Luke Humphries. Daarin kreeg de Fries één matchdart op dubbel 20 voor een 102-finish, maar die werd gemist. Humphries bleef koel en bereikte via dubbel 8 de halve finales.

Dave Chisnall en Damon Heta werden de overige twee halve finalisten van het Dutch Darts Championship. Chisnall rekende eenvoudig af met Peter Wright (6-1), terwijl Damon Heta met een 160-finish 6-2 won van Stephen Bunting.

Uitslagen

Kwartfinales
Michael van Gerwen 6-2 Keane Barry
Dave Chisnall 6-1 Peter Wright
Damon Heta 6-2 Stephen Bunting
Luke Humphries 6-5 Danny Noppert

Halve finales
Michael van Gerwen vs Dave Chisnall
Damon Heta vs Luke Humphries

Image courtesy of FOTO: Jonas Hunold (PDC Europe)
Deel dit:
Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Van Gerwen door naar halve finales, Noppert nipt onderuit